Amerikanska kongressledamöter tar på patenttroll med SHIELD lagen

Två amerikanska kongressmän har infört ett lagförslag som skulle tvinga så kallade patent “troll” för att betala rättegångskostnader för de människor de stämma, om dräkten inte lyckas.

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Besparingen Högteknologiska Innovatörer från oerhörda juridiska processer (SHIELD) lagen infördes på onsdag av Demokrat Peter DeFazio och republikanska Jason Chaffetz. De kongressledamöter sade att flytta var avsedd att spara tech start-ups jobb, som ofta hotas av sådana stämningar.

Patenttroll inte skapa ny teknik och att de inte skapar amerikanska jobb “DeFazio sade i ett uttalande.” De pad sina fickor genom att köpa patent på produkter som de inte skapar och sedan stämma innovatörer som gjorde det hårda arbete och skapade produkten. Dessa flagranta stämningar skada amerikansk innovation och små tekniska startups, och de kostar jobb. Min lagstiftning skulle tvinga patenttroll att ta ekonomiskt ansvar för sina oseriöst stämningar.

“Icke-praktiserande enheter”

Troll “- mer formellt kallas” icke-praktiserande enheter “eller NPE – vanligtvis fungerar genom att stämma företag för påstås göra intrång på de breda patent de NPE har köpt som lagliga vapen.

Patentärenden är kostsamma och företaget att bli stämd kan vara ansvarig för massiva kostnader även om deras försvar är framgångsrik. Mindre företag i synnerhet tenderar därför att lösa snarare än bekämpa NPE påstående, vilket var fallet med Lodsys och app-utvecklare.

Även stora företag betalar ibland upp. Ett bra exempel finns, Eolas, en NPE som har varit överraskande framgångsrik med patent som förmodligen täcker en stor del av webbteknik.

En enda process, som lätt kan kosta över $ 1 miljon om det går till rättegång, kan innebära slutet för en tech start-up och de jobb som det kunde ha skapat “, säger Chaffetz.” Detta lagförslag bekämpar problemet med patenttroll av flyttar till en “förloraren betalar” system för mjukvara och hårdvara patenttvister.

Som Ars Technica har påpekat SHIELD lagen skulle inte bara begränsas till NPE. Formuleringen av räkningen riktar någon käranden “som inte har en rimlig sannolikhet att lyckas” i deras patent rättegång.

mjukvarupatent

Sajten konstaterar också att detta är den första delen av USA: s lagstiftning för att definiera mjukvarupatent. Detta är viktigt – som är räkningen som helhet – eftersom USA är både epicentrum den tekniska branschen och ett land som tillåter mjukvarupatent. Sådana patent, som ofta täcker lite mer än idéer, i allmänhet inte beviljas inom EU, till exempel.

Men människor i EU använder högteknologiska produkter som utvecklats i USA, och vice versa. Därför kan åtgärder NPE i USA påverkar kunder överallt i världen om de använder US-tillverkade produkter, och nystartade företag var som helst i världen kan riktas genom US nonylfenoletoxilater om de har kunder i landet.

Enligt lagen, begreppet “mjukvarupatent” betyder: “(A) ett patent som omfattar alla processer som skulle kunna genomföras i en dator oavsett om en dator är uttryckligen nämns i patentet, eller (B) något datasystem som är programmerad för att utföra en process som beskrivs i stycket (A).

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna