Använda Internet 100x mer effektivt

Min tumregel är att lagring och nätverksbandbredd är utbytbara på 80 procent nivå. Om smartphones hade kopiösa lagring, kunde de klara sig med endast 20% av sin bandbredd. Och om bandbredd var hög och nästan gratis, skulle mobila enheter behöver bara cirka 20 procent av sin lagring.

nätverks~~POS=TRUNC overhead

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Men i vilken utsträckning kan beräkning subsititute för bandbredd och / eller lagring? Det är en fråga som nyligen papper från forskare vid MIT, Stanford och Adobe erbjuder ett partiellt svar på.

Den Siggraph Asien papper, Trans recept för effektiv Cloud Foto Enhancement, av Michaël Gharbi, Yichang Shih, Gaurav Chaurasia, Jonathan Ragan-Kelley, Sylvain Paris och Fredo Durand, tittar på problemet att tillhandahålla högkvalitativ bildbehandling på nätet och makt begränsas Mobil enheter. Deras lösning maximerar effektiv användning av knappa resurser genom en kreativ matematisk arkitektur.

Mycket är gjort av moln effektivitet, men ofta utan att ta hänsyn nätkostnaderna. En sex andra beräkning på en 16 megapixel bild lokalt kan kosta 20 Joule, när de utför arbetet på ett moln server skulle ta 14 sekunder och använda 54j på grund av belastningen på nätverket.

Här är tidningens diagram över sin nya process

Nätverks effektivt databildbehandlingsflöde;. Artighet författarna

Genom att minska datanätet lasten genom att använda låg-res proxy foton och innovativa trans recept, visar forskarna att med hjälp av endast 1% av de uppgifter som de uppnått High fidelity resultat. Drastiska minskningar bandbredd som denna är nyckeln till att få en annan flera miljarder människor på Internet.

Bandbredd är ofta den dyraste delen av alla system, oavsett om det är en minnesmatris eller en molnbaserad superdator. Bandbredd inte följa Moores lag, så kostnaderna växer snabbt i förhållande till lagring och beräknar.

Jag hoppas att denna forskning sporrar andra att titta på hur beräknar kan ersätta nätverksbandbredd. Som kommer att föra Internet kostnaderna nere för oss alla.

Artig kommentarer välkomna, naturligtvis.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Storage Bits ta