Användare rapporterar problem med Office Live Small Business e-post migreringar

Det är den 30 april Det är den sista dagen Microsoft stöder Office Live Small Business (OLSB), sin webbplats hosting och design service som är efterträds av Office 365.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Från vissa e-postmeddelanden som jag har fått, liksom från rapporter i Microsofts online-forum, har det varit en mindre än jämn väg för dem som försöker att få ut av OLSB. Medan vissa Office Live Small Business tar Microsofts föreslagna vägen och flytta från OLSB till Office 365 – en uppgift som också ger vissa användare problem – andra inte gå denna väg.

Det finns meddelanden från användare i både ask.officelive.com och answers.microsoft.com frustrerad genom att försöka att migrera från Office Live till Windows Live och använda sina befintliga domännamn och e-postadresser.

Det verkar som om en stödperson på Office Live måste manuellt släppa domännamnet så att den kan administreras av Windows Live (via domains.live.com) och detta inte händer “, sade en av de användare som kontaktade mig via e- post. Medan vissa individer ser sina frågor lösas, andra säger att de är bekymrade över potentiellt förlora sin e-post tillgång, vissa hävdar också att de har förlorat e-post under vistelsen migration.

Vad är konstigt för mig är att eftersom Office Live-konton är Hotmail-konton, varför (inte) de skapar ett stöd metod för att helt enkelt begära att Microsoft flyttar Office Live e-postkonton till Hotmail e-postkonton och förhindra en stor majoritet av deras kunder från att gå igenom denna smärta “, säger den tidigare nämnda användare.” jag förstår att de inte längre kommer att erbjuda webbhotell, men folk inte klagar möjligheten att spara eller migrera sina webbplatser någonstans nära antalet klagomål / oro över förlora sin e-post.

Den BuildItOn365.com webbplats tillhandahålla dessa möter OLSB e-post migrationsfrågor med några tips och vägledning. Men den platsen noterar också användarna blir motstridiga och förvirrande budskap från Microsoft om e-postmigrering pusselbit.

Jag frågade Microsoft om en uppdatering idag på e-postmigrering del av OLSB avstängning. Spoiler varning: Det finns en liten bit av goda nyheter i svaret på fråga 2.

Här är det senaste från en firmaspokesperson

Fråga: För användare med inrapporterade problem eller öppna stöd biljetter, vad kan eller bör de göra ges dagens deadline, A:? Vi arbetar med att ta itu med öppna stöd biljetter så fort som möjligt. OLSB användare bör kontrollera Transition Center där vi ger kontinuerligt uppdaterade svar på de vanligaste frågorna och problem.

Fråga: Är idag verkligen dagen för OLSB stängdes. Inga planer på att skjuta upp det,? A :: OLSB kommer att fortsätta att köra med den 30 april 2012 (Redmond, WA tid). I morgon kommer vi börja stänga tjänsten ned webbplatsen efter webbplats. Vi fortsätter vårt engagemang för att hjälpa säkerställa en enkel övergång genom att arrangera för anpassningsbara e-post värd via Windows Live Hotmail fortfarande arbeta i upp till sex månader och ge en stödformuläranvändare kan skicka för att återställa OLSB uppgifter om de missat dagens deadline. Denna form kommer att finnas tillgänglig i OLSB gemenskapen i morgon (1 maj).

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela