? Apple triumfer i landet av Android smartphones

Två saker i allmänhet går mot Apple i Indien. En indier tenderar att leta efter värde i sina telefoner, vilket ofta innebär fantastiska funktioner till ett lågt pris, den typ av combo som Xiaomi har nyligen levererar till Smitten indianer. Två har landet alltid setts som en jord primo stampa för Android, särskilt med ultra-billig Android One och andra super-framgångsrika varianter lanseras av Motorola, Xiaomi, Asus, Micromax, och Lenovo under det senaste året.

Så det kommer inte som en total överraskning att Apple i princip rengöras hus i Indien för räkenskapsåret som slutar mars 2015, att publicera en påstådd $ 1 miljard dollar i intäkter – en solid ökning med 40 procent jämfört med föregående år, och tre gånger försäljningen bokas i 2011- 12. Enligt Cybermedia Research, kom dessa intäktssiffror från försäljningen av 1,3 miljoner telefoner i FY 2015, jämfört med 928 tusen hawked föregående år.

Så, vad i hela friden pågår i landet av billiga telefoner, där Apple har traditionellt varit en sölig?

Tja, Apple har inte exakt suttit tyst dessa senaste åren. Den inledde en aggressiv och effektiv inbytesprogram i Indien 2013, och har arbetat hårt för att erbjuda finansiering stöd för sina dyra mobiltelefoner. Det har också arbetat hårt för att bygga upp och stödja ett nätverk av 500 återförsäljare som den försöker att sprida sitt varumärke djupare in i inlandet. Många mindre, Tier-2 städer utanför av de stora fem eller sju, som Chandigarh och Jaipur, har en nyligen monied klass angelägna om att spendera pengar (tjänat till stor del från försäljning av jordbruksmark) på SUV, platt-TV, och Skär kant smartphones, och Apple kommer att kollat ​​sina plånböcker spänt.

Det finns en annan trend som börjar bli tydligare i Indien telefon landskap: Android, en gång stöttepelaren i alla kategorier, verkar ha förlorat sitt grepp om bidraget änden, med varumärken som Samsung och HTC gradvis förlorar marknadsandelar. Apple, som länge har haft en hängiven skara lojalister i Indien, har helt enkelt övertygat många fler av samma sort som om du vill att punga ut runt Rs 50.000 ($ 800) för en smartphone, är det enda varumärket värt att överväga dessa dagar Apple.

Denna strategi verkar ha fungerat anmärkningsvärt väl under den indiska iPhone 6 lanseringen förra året. Företaget uppgift pisk mer än 100.000 iPhone 6 Plus telefoner, och uppemot 300.000 iPhone 6 telefoner i Indien i FY 2015, vilket bidrar till Apples rekordår i landet. Dessa kan vara en bagatell ur ett globalt perspektiv – Indien bidrar bara en procent av omsättningen – men det växer snabbt, och kommer att vara en nyckelfaktor för att Apples framtida framgångar på tillväxtmarknader.

Vid denna brännande takt, kan Apples order Indien bara spegla sin erfarenhet i Kina, där iPhone 6 var den bäst säljande smartphone i urbana delar av landet under de tre månader som slutar i februari. Och det är något som ingen skulle ha satsat pengar ner på ens så sent som för tre år sedan, när företagets försäljning var medelmåttig i bästa fall.

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

I nya drag, kommer Apple inte avslöja öppna helgen iPhone 7 försäljning

Apples misslyckades mode chansning

Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, rörlighet, i ny rörelse, kommer Apple inte avslöja öppning weekend iPhone 7 försäljning, innovation, Apples misslyckades mode chansning