Arbetare protesterar mot Foxconn fabriken

Arbetare på en kinesisk fabrik som ägs av Foxconn, Apples största tillverkare, hotade att hoppa av taket på en byggnad i en protest över lönerna bara en månad efter det att de två företagen tillkännagav ett mycket viktigt avtal om att förbättra arbetsvillkoren, och i en upprepning av januari incident . Enligt en rapport över helgen, Times of India (TOI) sade att protesten hände i centrala staden Wuhan i en av Foxconns fabriker.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Nyheten dagligen tillade att protesten involverat några 200 arbetare, enligt Hong Kong – baserade aktivistgrupp Informationscentret för mänskliga rättigheter. Gruppen sade att en av deras klagomål var att de tjänat mindre i Wuhan än de hade i sina tidigare arbeten. De återvände till arbetet efter polisen ingrep, sade det.

TOI rapporterade att en talesman för Foxconn sade att protesten berörda justeringar arbetsplatsen och berörda arbetstagare nya till anläggningen, och hävdade att det inte var en strejk,. “Tvisten har redan avgjorts efter några förhandlingar med de mänskliga resurser och juridiska avdelningar som samt den lokala regeringen “, sade talesmannen Simon Tsing i rapporten.

Han tillade att ingen hade faktiskt hoppade alla byggnader.

En liknande protest ägde rum i januari, när arbetarna hotade också att hoppa av byggnaden men senare nått en överenskommelse med tillverkaren.

Detta kommer också bara en månad efter Foxconn och Apple gått med på att ta itu med kränkningar av arbetsvillkor, genom rörelser såsom löneökningar. Som handlar kom nästan två år efter en serie av självmord, enligt uppgift på grund av arbetsplatsförhållanden.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer