? Army veterinär tar oss närmare Blade Runner era genom att bygga cyborg stingrocka

Det verkar nästan som bara går att världen introducerades till Roy Batty, en av de mest minnesvärda cyborgs på vita duken, en syntetisk människa som inte bara har de enorma mod, intellekt och förmåga att frigöra hans kolleger “replikanter” från ok tyranni utan också uppvisar en djup mänsklighet genom att spara en Blade Runner, mycket vänlig försöker eliminera sin ras.

mera robotteknik

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Teamet bakom gå igen Project ville lära förlamade patienter hur man går med hjälp av robot benstöd, men resultaten var mycket bättre än de förväntade sig.

Denna ström vatten cyborg kanske inte är så minnesvärd som ännu till en inskriven av Rutger Hauer i Ridley Scotts anpassning av Philip K Dicks roman Do Androids Dream of Electric Sheep ?, men det har verkligen elektrifierade världen genom dess födelse och de möjligheter som den för med sig.

Robotics, Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos vid Virginia Tech, Robotics, Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretaget, Robotics, Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag, Robotics, hur liten “naturliga nanorobotar attack cancer celler

Kevin Kit Parker, en före detta US Army fallskärmsjägare som avslutade två turnerar av arbetsuppgift i Afghanistan, leder en forskargrupp vid Harvard University sjukdom biofysik Group som producerade Chevrolet cyborg. Halv djur, halv-maskin är 16mm lång, väger 10 g och är ungefär lika stor som en krona. Den har ett neutralt laddade guld skelett lindade med ett tunt skikt av latexpolymer, som innehåller en infusion av 200.000 ljuskänsliga råttmuskelceller kallas kardiomyocyter. Parker i spetsen en uppskrivning om gruppens uppfinningen i Science Magazine nyligen.

I stället för att skittering om letar efter ost som du skulle föreställa sig en varelse som styrs av hjärtat hos en råtta skulle denna stråle styrs av en blinkande, blå ficklampa i en petriskål fylld med en socker-salt vätskelösning. Varje puls signalerar sina solcellsråttceller att dra ihop sig, och när vävnaden slappnar, ryggar guld skelett, snurrande den uppåt och framåt mycket som en riktig stingrocka skulle flytta.

Parker, vars forskning har fokuserat på VVS oändliga mysterier av det mänskliga hjärtat, som en hjärt biolog inledde ray projektet som en möjlig väg mot att bygga en konstgjord mänskligt hjärta. För att göra detta, närmade han postdoktor Sung-Jin Park – maskiningenjör – för att hjälpa honom snickra ihop Stingray, och parken var mer än lite häpen: “Jag satt med honom,” Parker berättade Jon Hamilton på NPR “, och jag sa:” Sung-Jin, kommer vi att ta en råtta från varandra, vi kommer att bygga upp det som en Chevrolet,. och sedan ska vi använda en ljus för att vägleda det Och utseendet på hans ansikte var både sorg och skräck.

Nästa gång du blir irriterad av upptåg av dina barn vara varnat – du kan skära av sig från karriär göra upptäckter. Eller åtminstone det är verkligen vad Parkers erfarenhet har varit. Hela Chevrolet projektet inte skulle ha fötts om han inte hade tagit sin dotter till New England Aquarium där hon “försökte klappa en Chevrolet och hon lade handen i vattnet och stingrocka snabbt flyttat från sin hand i ett mycket elegant sätt, “Parker berättade Gizmodo. “Det slog mig som en blixt som jag kunde bygga systemet i muskulaturen, och att det skulle se väldigt likt [muskel] skikt av hjärtat.

Enligt Gizmodo, få ett ben upp från henne slutade inte där. “När min dotter var liten brukade jag peka en laserpekare på marken och hon skulle försöka att stampa på det”, sade han. “Vi skulle ta en promenad ner på gatan och jag kunde leda henne längs trottoaren säkert genom att bara peka en laserpekare på marken. Det slog mig att vi skulle kunna använda optogenetik att efterlikna detta med vävnadstekniska Chevrolet”, sade han publikationen.

Parkers projekt har glada forskare av alla slag, särskilt de inom robotik, som John Long, professor i biologi och kognitionsvetenskap som är chef för Vassar College Interdisciplinary Robotics Research Laboratory. “Genom att i ljuset kontroll de har ett sätt att styra cellen utan ett nervsystem”, säger Long Associated Press. “Vi brukade styra dockor med strängar. Nu kan vi göra det med ljus”, tillade han.

Ungefär som i Blade Runner är en uppfinning som denna förmodligen få dem som måste tänka på konflikten på en regelbunden basis mer spännande än de flesta. “Jag har tillbringat tid att bli skjuten på och sett folk bli skjuten. Om jag kunde bygga en cyborg så min kompis inte behöver krypa in i den diket för att leta efter en IED, jag skulle göra det i ett hjärtslag”, säger Parker.

Förhoppningsvis då skulle det ha intelligens och medkänsla en Roy Batty.

Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos på Virginia Tech

Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretag

Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag

Hur liten “naturliga nanorobotar attack cancerceller