? Australiska småföretag miste om molnmöjligheter: Ovum

Mindre än hälften av australiska småföretag närvarande utnyttjar molntjänster, enligt en rapport som utvecklats av Ovum och på uppdrag av NBN Co.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Rapporten, små och medelstora molnbaserade tjänster: Overseas framgångar och australiska möjligheter, visade att upptaget av molntjänster från små och medelstora har varit långsam jämfört med konsumenter, med 44 procent av små och medelstora aktivt använder molntjänster, enligt den australiska kommunikation och media myndighetens ( ACMA) rapporterar till cloud computing.

Men när man tittar in i vilka applikationer SMF körs i molnet, är det bara grundläggande dem som e-post, webbhotell och lagring, i stället för att flytta till en molnbaserad affärsmodell med program och verktyg för marknadsföring, samarbete och datasäkerhet .

Trots detta anges i rapporten att efterfrågan på molntjänster har ökat under flera år. Det hänvisas till att Frost och Sullivan uppskattar att det totala värdet av landets cloud computing marknaden under 2013 var på AU $ 1,23 miljarder och beräknas växa AU $ 54,55 miljarder 2018.

Ovum noteras att i slutet av 2013, granskade det 200 australiska medelstora företag att ta reda på vilka specifika typer av tjänster var mest benägna att intressera dem. Det konstaterades att genom att titta på de tre huvudsakliga typer av molntjänster – infrastruktur som en tjänst (IaaS), plattform som en tjänst (PaaS) och Software as a Service (SaaS) – företagen gynnas huvudsakligen SaaS.

I rapporten föreslås vidare att australiska småföretag tillgång till snabbt bredband via National Broadband Network (NBN) gör det möjligt för små företag att bättre omfamna cloud computing.

I rapporten identifieras också den australiensiska småföretag marknaden som en viktig möjlighet för Internetleverantörer (ISP) och telekommunikation tjänsteleverantörer att erbjuda nya end-to-end molnprodukter och förpackningar som NBN utbyggnaden tar fart.

Ovum forskningschef David Kennedy sade tillgång till den senaste tekniken drivs av snabbt bredband kommer att vara avgörande för att hjälpa australiska företag förbli konkurrenskraftiga i den globala digitala ekonomin.

“NBN utbyggnaden kommer att tillåta företag av alla storlekar att upptäcka en mängd nya produkter och verktyg, oavsett var de befinner sig, och utan behov av interna specialistkompetens”, sade han.

Kennedy tillade: “Vi tror att nästa år kommer att se en rad nya konkurrenskraftiga förpackningar och produkter som erbjuds till småföretagare att hjälpa dem att bättre utnyttja fördelarna med snabba bredband och molnapplikationer.”

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela