Berätta för kunderna mer om ditt företag, via video

Det finns ganska samhällsbyggande över en vyou, en video blogging webbplats som en del små företag har börjat använda för att bygga synlighet för sina produkter och tjänster.

Du kan tänka på vyou som ett socialt nätverk, med en twist – istället för att kommunicera med dina anhängare, fläktar och gemenskap med textmeddelanden eller stillbilder, svarar du frågor eller lägga upp information via video. Det kan innebära att ditt lag verkar mer tillgänglig.

Eftersom jag först fick kännedom om platsen har en grewing antal småföretag börjat använda plattformen för att få sitt budskap.

Ett exempel är Griot garage, en bil vård och tillbehör företag som använder vyou att svara på frågor, eller ThredUp, en barnkläder swap organisation som har skapat ett roligt sätt att hälsning alla som besöker sin vyou sidan.

Du kan använda vyou som ett sätt att göra webbplatsens vanliga frågor (FAQ) avsnitt lite mer mänsklig, som är i huvudsak vad båda dessa företag har gjort (även om jag var svårt att hitta en länk från ThredUp huvud plats tillbaka till vyou). En skärmbild av ThredUp kanalen är under

Företaget bakom vyou höjde en $ 3.000.000 runda av serie A finansiering maj förra året under ledning av RRE Ventures och Highland Capital Partners. Och ja, kan du göra detta mobilely – via ansökningar om antingen Android eller Apple iOS.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela