Den sena stora virtuella CPU Debatt

Har du någonsin har en situation där du har en trög virtuell maskin (VM) och försöker hitta flaskhalsen, höjer du antalet vCPUs? Fungerade det? Om VM upplever en avmattning, då problemet är extra vCPU (s). Det är bakvända att se detta inträffar, men det är ett verkligt fenomen. För att klargöra, kan du uppleva en föreställning hit genom att tillsätta vCPUs till en VM. Galen, ja, men det finns några goda skäl för det.

Du vill också vara försiktig med att använda flera vCPUs och sedan flytta tillbaka till en enda vCPU. Vissa operativsystem gör inte bra med denna förändring. Windows Server 2003 är en av dem.

Så, om du använder flera vCPUs kan orsaka en prestanda avmattning, varför skulle VMware och andra leverantörer stödja dem?

Bra fråga.

Svaret är enkelt. Du behöver flera vCPUs om din applikation som körs på VM är flertrådade och kan använda flera processorer. Ett bra exempel är databasservrar. MS SQL Server, Oracle och andra.

Men fortfarande varför skulle prestanda ta en träff genom att ge en VM mer resurser? Svaret har att göra med hur CPU-kraft är planerad och analyseras ut till virtuella maskiner. Om du har gett en VM fyra vCPUs, då VM vill fyra fria kärnor som att köra sina processer. Att hitta fyra fria kärnor på en gång kan lämna din VM lite hungrig och därmed dålig prestanda. Nu är det en stor förenkling av situationen, men om du vill ha en fördjupad analys av CPU-prestanda, tidsluckor, kärnor och mer, plocka upp en bra bok om prestandajustering.

Om programmet är entrådiga, liksom de flesta gamla program, gör dig själv en tjänst och använda en enda vCPU. Och hitta andra sätt att mildra de prestandaproblem. Här är några prestandaoptimeringar som inte innebär vCPU nummer redigering.

Det finns andra förbättringar som du kan prova, men dessa kommer att komma igång i rätt riktning.

Så, den viktigaste punkten som du bör ta bort från detta är att använda enkla vCPUs för alla virtuella såvida du inte har en extremt tvingande skäl att använda mer. Och det finns mycket få tvingande skäl att göra det,. Mitt bästa råd är att experimentera i en testmiljö först och mäta resultaten noga. Naturligtvis kan ingen testmiljö helt emulera produktion och nyanser som förekommer där med mänskliga användare.

Skriv tillbaka och diskutera dina erfarenheter med att använda flera vCPUs och för vilka arbetsbelastningar du använder dem. Jag är särskilt intresserad av dina erfarenheter med flera virtuella maskiner som körs i produktion med 4 eller fler vCPUs.

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Lägg RAM till VM – Det beror på din arbetsbelastning typ. Om det är RAM intensiva, öka RAM. Men inte vara slösaktig med minnesresurser, fördela vad som behövs, övervaka och justera, separat dina virtuella diskar på olika LUN – Du kan placera virtuella diskar på olika LUN.. Du måste övervaka diskprestanda nära att besluta om att flytta ytterligare diskar. En utmärkt metod för att flytta VMDK filer är att använda LostCreation s SV Motion VI Center plug-in, Justera pagefiles eller växlingsutrymme för att bättre hantera arbetsbelastning – I Windows-system, ställa in växlingsfilen till en statisk storlek för bästa prestanda (två gånger RAM. är en bra storlek) och dela upp pagefiles på olika diskar (VMDKs), om möjligt. För Linux-system, plats växlingsutrymme till en separat VMDK, om möjligt,. Använd inte skärmsläckare. Du behöver inte dem på VM,. Lägg till ytterligare vCPUs endast om vCPU är att upprätthålla hög användning (90% -100%). Enstaka skurar är att vänta, särskilt på Windows där du kan knyta CPU genom att dra ett fönster runt på skärmen. Med andra ord, inte oroa dig över periodisk hög användning. Det är en dator. Det är tänkt att behandla, inte ÖVERTECKNA CPU – En vCPU kan översättas till en fysisk processorkärna.. Du kan strypa CPU-användning, och bör för de flesta system, Installera VMware Tools – Installera verktyg för att få mer prestanda ur din virtuella genom ökad nätverk, video, mus och andra förare..

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen