Det finns en ny nr. 3: Microsofts mobila förlust är Huaweis vinst

Inte ens low-end funktionen telefoner har hjälpt Microsoft att behålla sin plats i den globala mobiltelefon lista över ledare. Bolagets totala marknadsandel av mobiltelefoner sjönk med nästan hälften medan Huaweis steg att överträffa Microsofts aktie. Microsoft levereras 27,8 miljoner telefoner i april till juni, ned från 50.300.000 ett år sedan.

Huawei, en Kina-baserat företag, blev det tredje största telefonleverantör av både funktionen telefoner och smartphones i det andra kvartalet 2015, enligt Strategy Analytics.

Säkerhets farhågor som USA är inte en fråga för företagskunder, säger kinesiska företaget som syftar till att företags Tech Market.

Som placerar Huawei bakom endast Samsung och Apple, som länge har varit de två översta, även om Samsungs trend faller. Och 30,6 miljoner telefoner som Huawei levereras under kvartalet sätter det på god väg att toppa sin interna mål för att flytta 100 miljoner telefoner i år.

Huaweis största konkurrent i Kina, Xiaomi, är också på väg upp, sjöfart 19,8 miljoner telefoner under andra kvartalet 2015, ökade från 15,1 miljoner år sedan perioden.

Hurting Microsoft – och hjälpa andra – är en brist på försäljning på den övre delen, den enda marknad som Apple är faktiskt i och ett stort fokus för Huawei och Xiaomi. I hopp om att knäcka amerikanska marknaden, är Huawei säljer prisvärt mellanklass telefoner direkt till konsumenterna möjlighet att få flaggskepp på marknaden i framtiden.

De flesta av de senaste Lumia telefoner har varit budgetvänlig eller mellanklassmodeller. Microsoft har inte riktigt dragit sig ur flaggskeppet marknaden men förväntas endast ha en eller två nya enheter i år efter att ha tagit en $ 7,6 miljarder nedskrivning från sin Nokia köp.

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone