Det verkliga skälet Mac fick aldrig i företaget

Apples stabilt byggda datorer har utvecklat en kultstatus under årens lopp, men de har aldrig gjort en buckla i företaget. Varför Mac inte knäcka företaget koden? Jag har hittat sex skäl.

År 2002 min marknadsföring grupp förberedde sin första produktlansering, vilket innebar medieproduktion för webben, tryck, ljud och video. Då, som nu, de flesta medier människor föredrog Mac.

Så jag föreslog att föra en enda Mac till marknadsföring för detta ändamål. Och jag såg för mig själv varför Mac inte hade gjort det i företaget.

Batsh * t galen,! IT chef gick nötter. Långa ranting e-postmeddelanden som kom ner till ingen hur, inte alls! De flesta av, Ed sex skäl, erbjöds upp, men de spelade ingen roll.

Jag försökte anledning.

Stöd? Som en erfaren tech marknadsföring grupp hade vi människor som kan stödja Mac. Som vi skulle kalla människor som inte visste något ändå. Nej!

Nätverk? Anslutning till pre-Wi-Fi-nätverk var uteslutet. OK, vi sneakernet media från nätverksanslutna datorer till Mac. Nej!

Windows-appar? Vi har inte någon.

Kosta? Omfattas av min budget. Nej! Alla de knotiga dolda kostnader! Som? De kunde inte nämna någon, men de visste att de var där.

Nedre raden: det gjorde inte bry sig om vad kompromisser jag var villig att göra eller fakta i medieproduktion på Windows XP. Det fanns inget sätt en Mac skulle tillåtas i lokalerna.

Nederlag, slutligen VD bad mig att ge upp Mac idé. Det hade påfluget till honom också och han hade inte tid för det.

Inte heller I. halkade vilket fall som helst teknik och att tillkännagivandet aldrig hänt.

Kostnadsjämförelse toolkit: Google Apps vs. Office 365, Wearable Device Policy, Google Glass policy

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, rörlighet; $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Lagrings Bits ta, Eds 6 skäl är bara ett uppkok av FUD att IT-grupper allt kasta upp mot Mac. Det faktum att Mac-stöd var och är billigare än Windows stöd gjorde ingen skillnad.

Att användarna är mer produktiv på en Mac än idag – inte minst eftersom de inte kräver stöd varje vecka – vem bryr sig?

Malware? Under kontroll! Tills det är inte.

Hårdvarukostnad? Inte mycket av en skillnad, då eller nu, på likvärdiga konfigurationer av samma kvalitet.

Att nästan en tredjedel av Windows-användare är fortfarande på 12 år gamla XP medan nästan alla Mac-användare är på en tre år eller yngre version? Inte ett problem, eftersom, ja, eh ….

Mac kom aldrig in i företaget eftersom det grupper universellt och känslomässigt emot. De verkliga “skäl” är känslomässiga snarare än teknisk.

IT-organisationer hatar förändring eftersom det skruvar upp en väl fungerande IT. Så de reflex bekämpa all förändring.

För det mesta de förlorar. På 70-talet IT kämpade minidatorer. På 80-talet datorer. De slogs PC-nätverk. BYOD, cloud computing och ganska mycket varannan framsteg i IT under de senaste 40 åren.

Om det var upp till det skulle vi fortfarande vara igång allt på IBM stordatorer i batch-läge. dataåtkomst via en låst ned hierarkiskt SNA enda nätverk.

Mac? Det var en kamp vann.

Och användare – som jag – förlorad.

Kommentarer välkomna, som alltid. Vad är din erfarenhet?

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå