Din Facebook “som” skyddas av det första tillägget

Visar inställningar på Facebook genom att “gilla” sidor och siffror bör inte landa dig i domstol, har en amerikansk domare härskade, återuppliva diskussioner om hur mycket konstitutionen skyddar vad vi gör och säger på nätet.

Den 4: e amerikanska appellationsdomstolen har fastställt till förmån för Daniel Carter, tidigare biträdande sheriff i Hampton, Virginia. Carter hävdade att han fick sparken efter “smak” en Facebook-sida tillägnad en kandidat kör för staden sheriffen. Kandidaten Jim Adams, var i direkt konkurrens med den tidigare anställde chef 2009.

Sex tidigare anställda i Hampton Sheriff B.J. Roberts hävdade att de avfyrades i strid med sina första Ändring rättigheter för att visa stöd till motkandidat nätet och förde den ursprungliga klagomål mot tjänsteman.

Enligt Reuters har hovrätten fastställt att Facebook-användare som klickar på “Gilla” -knappen för att visa sitt stöd för en politisk kandidat är inte juridiskt annorlunda än att visa politiska tecken på en gräsmatta, och sådana markerade inställningar skyddas enligt lag.

Huvuddomaren, William Traxler skrev för tre domare panel

Gillade en politisk kandidat kampanj sida kommunicerar användarens godkännande av kandidaten och stödjer kampanjen genom att associera användaren med det. Det är Internet motsvarar visa en politisk signal i en främre gården, som Högsta domstolen har slagit fast är materiell tal.

Under 2012, US Federal District Judge Raymond Jackson i Virginia kallas “smak” av en Facebook-sida “otillräcklig tal för att förtjäna grundlagsskydd”, och kastade ut det ursprungliga målet. Medan Jackson erkände domstolen hade beviljat First Amendment skydd skriftliga inlägg och kommentarer på Facebook, eftersom de var “faktiska uttalanden,” det finns en skillnad mellan “gillar” och skriftlig kommentar.

Traxler, dock inte tror existerar en sådan separation.

“På den mest grundläggande nivån, klicka på” Gilla “knappen gör bokstavligen att publiceras uttalandet att användaren” gillar “något, som i sig är en sak uttalande”, skrev Traxler.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, Security, USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler, säkerhet, FBI upptäcker överträdelser i US statligt röstning

Facebook välkomnade den senaste domen, säger att använda “som” -knappen på sociala medier platsen var inte annorlunda än att stå i ett gathörn och uttrycka sitt stöd – återigen skyddad tal enligt lag. Pankaj Venugopal, biträdande chefsjurist på Facebook sade i ett mailade uttalande

Vi är glada över att domstolen erkände att Facebook “som” skyddas av det första tillägget.

På grund av den härskande, kan tre av de sex kärandena driva krav på återinförande av sina fordringar. Carter var den enda att påstå att “gillar” bör skyddas av det första tillägget, medan andra persued mer generella första tillägget påståenden. Medan tre skulle återfå sina gamla jobb om de återuppliva sina klagomål, är Roberts skyddad från betala ut ekonomisk ersättning på grund av lagstiftning som begränsar krav mot offentliga tjänstemän.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler

FBI upptäcker överträdelser i amerikanska system statliga röst