? DTO att leverera utkast förenade ram identitet

Digital Transformation byrån (DTO) planerar att leverera en alfa digital identitet ram den 29 augusti som kommer att ställa ut inledande riktlinjer kring hur man planerar att konstruera och bygga en federation nav som kommer att kontrollera identiteten hos individer, samt en referens eller logga in att ge människor möjlighet att använda sin verifierade identitet för att komma åt offentliga tjänster.

I sitt tal vid den årliga Technology i regeringskonferensen tidigare i veckan, förklarade DTO chef för identitet Rachel Dixon att uppkomsten bakom leverera en extern digital identitet beror främst på att den federala regeringen finner det alltför kostsamt och komplicerat att hantera människor, och är medvetna om att människor vill göra mer med regeringen på nätet.

“Frågan är ingen egentligen vill ha en digital identitet … folk bara vill få saker gjorda i samband med att försöka uppnå något”, sade hon.

Enligt Dixon, kommer den enda information som kommer att utbytas genom navet vara en persons namn, födelsedatum, födelseort, samt kontaktuppgifter såsom e-postadress, fysisk adress och telefonnummer.

“Det är ett argument att regeringen bör ha en större tjänst för att dela den typen av data … det är inte det här projektet. Vi är inte om den typen av data. Om vi ​​skulle, det skulle vara ett privatliv mardröm”, säger hon sa.

“Vi har tagit ett mycket medvetet restriktiv möjligheter att göra detta bara om identitet.”

Dixon sade att bygga ut en federerad identitet nav kommer DTO arbeta i vattendrag. Den första kommer att fokusera på individuella identiteter, den andra kommer att undersöka dem som har befintliga konton inom offentliga sektorn och den tredje strömmen kommer att behandla relation och auktoritet.

Dixon tillade att DTO har också ett nära samarbete med statliga myndigheter, som hon pekade ut, har också byggt sin egen identitet plattformar.

Konsumenterna inte riktigt skilja mellan olika regeringar … men till den grad att den DTO till att göra det lättare, om du har fått din identitet redan visat sig en viss nivå, är det då verkligen rättvist att be dig att gå igenom processen igen för en federal regering referens? Är inte det ett sätt att ta ett par hundra personer som har fått en av dessa saker och göra vissa federala tjänster tillgängliga för dem?

Likaså om du har en Commonwealth referens, bör du kunna använda det? Om du flyttar från stat till stat, bör du kunna flytta med dina gamla referenser när du flyttar till ett nytt tillstånd?

Dixon hoppas att också se deltagande från bankerna, som för närvarande regleras av regeringen att genomföra identitetskontroller. Dixon tror deltagande från bankerna kan möjligen hjälpa till att upprätthålla upptaget av plattformen, notera liknande projekt har genomförts utomlands men antalet personer som använder det har varit “ganska tragiskt”. Hon noterade dock att föra ombord bankerna kanske inte ske förrän betafasen av projektet när förbundet nav byggs.

“Vissa banker har angett att de ser några verktyg för sina kunder att få tillgång till offentliga tjänster att använda sina bankuppgifter”, sade hon.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

DTO räknar med att släppa en offentlig betaversion av en extern digital identitet i juli 2017.

Tidigare i veckan, uppståndelsen över lagring under fyra år av namn och adresser som ska samlas i den kommande 2016 Census klev in en högre växel, med många inte glad över beslutet och även kräver att bojkotta folkräkningen.

Däremot har australiska minister för småföretag Michael McCormack säker på att Census data aldrig brutits.

“Även om det har funnits brott … det har aldrig varit ett brott mot de faktiska Census data”, sade McCormack.

Aldrig varit ett brott, försäkrar ABS oss att detta inte kommer att hända i framtiden med detta folkräkningen, och regeringarna i alla övertalning ta denna information och försäkringar ombord.

ABS har aldrig haft en sekretessbrott med folkräkningen uppgifter visar, och de har försäkrat mig som ansvarig minister, de har försäkrat regeringen, att de har alla protokoll på plats, varje process för att säkerställa att det inte finns en bryta den här gången.

Samtidigt Shadow biträdande till Bill Shorten för Tasmanien och Shadow biträdande minister för åldrande Senator Helen Polley har föreslagit att ett sätt att undvika människors information samlas in är att ersätta namn med siffror.

Jag förstår inte nödvändigheten av att ha för att slutföra folkräkningen med ditt namn “, säger Polley.” Människor har rätt att vara berörda, det finns ingen anledning till varför du ska behöva ge ditt fullständiga namn.

Du bör kunna identifieras med ett nummer.

Jag instämmer med de människor som höjer sina bekymmer med mig, eftersom jag tror att detta är ett steg för långt.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund