? GoDaddy lanserar i Australien att rikta småföretag

GoDaddy har formellt lanserat sin australiska verksamhet i hopp om att utnyttja den lilla verksamheten landskapet, och hjälpa dem att komma på nätet.

Som en del av lanseringen har företaget utsett Tara Commerford som GoDaddy Australien och Nya Zeeland landschef. Commerford går GoDaddy från Linkedin Australien där hon var chef för kommunikation.

På tal om företagets lansering i Australien, sade Commerford skapa en lokal närvaro kommer att ge GoDaddy möjlighet att fylla en lucka i den australiensiska marknaden där över 90 procent av australiska småföretag har tillgång till internet, men mindre än en halv webbplats.

“Det är en betydligt dålig marknad, och vi tycker det är en tydlig lucka i förståelsen mellan internetpenetration … och värdet en digital investering kan ge små företag”, sade hon.

Den officiella expansionen kommer efter att företaget använde Australien som en av fyra grupp ett testbäddar innan den rullade ut sin verksamhet internationellt.

James Carroll, GoDaddy internationella vice vd sade upptaget av sina tjänster i Australien under piloten var ett bevis på den potentiella framgång företaget skulle uppleva om det expanderat globalt. Förra året, GoDaddy rullas ut till Latinamerika och delar av Europa, och nu är verksam i 17 språk och 37 länder.

Carroll sade att det finns planer för verksamheten att komma Asien och Mellanöstern nästa år.

“Vi har en ganska aggressiv plan och vi är på god väg”, sade han.

För att ställa in detta, Rajiv Sodhi, GoDaddy Indien och Australien vice president, sade bolagets strategi är inriktad på tre viktiga pelare: Öka små och medelstora medvetenhet kring hur lätt det är att få online, vilket gör sina tjänster som är relevanta lokala marknader och ger 24/7 vård , både inkommande och utgående.

GoDaddy driver call center anläggningar i USA, Europa och Asien, och dess Arizona baserad anläggning tjänster för närvarande den australiensiska marknaden.

I april GoDaddy blev ett börsnoterat företag på Wall Street där aktier öppnade på $ 26,15, efter att bolaget förväntade priserna skulle bara nå $ 20.

Strax efter noteringen förvärvade GoDaddy $ 28.000.000 värde av domäner från Marchex, som representeras cirka 200.000 domännamn.

Arizona-baserade företaget redovisade en nettoförlust på $ 43.400.000 under sin första kvartalet, men lyckades växa totala ingången med 13,7 procent jämfört med samma period föregående år till $ 498.700.000 under perioden.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela