Intel Educational Appliance – Var får jag en?

I går kväll, när jag flöt idén om ett verkligt nyckelfärdiga Linux apparat för utbildning, jag hade redan en enhet i åtanke. Även om mina funderingar var mer i linje med “One Edu Distro att härska över dem alla,” idén om en komplett IT-lösning för små och medelutbildningsmiljöer har en hel del överklagande om implementeras i hårdvara, mjukvara, eller både och. Enheten jag hade i åtanke var Educational Appliance, en del av Intels Learning Series, och för närvarande i piloter på flera marknader över hela världen.

Utbildnings Appliance, för närvarande produceras av kritiska länkar (känd för sina EdgeBox nätverksutrustning), är en allt-i-ett nätverk, server och kommunikationssystem i en låda för skolor. Liksom Classmate PC är utbildning Appliance en hård- och mjukvarureferens spec som Intel har utvecklats för att stödja e-lärande och ges till lokala OEM för utplacering. Även om det fortfarande i testning, har apparaten redan använts som en del av Portugals stora Classmate driftsättning och skolmoderniseringsarbete.

Så vad betyder apparaten göra? Tja, ganska mycket allt, även om det är viktigt att komma ihåg att den är avsedd för mindre eller mer avlägsna miljöer där ICT personal antingen svårt att komma med eller är obefintlig. Större inställningar har i allmänhet personal och infrastruktur för att stödja en mängd olika e-learning verktyg, men Appliance ger i stort sett alla av infrastrukturen i en enda låda. Intel och kritiska länkar (jag hade en chans att prata ett par veckor sedan om enheten med Abdul Kasim, vice VD för global marknadsföring och affärsutveckling för kritiska länkar och flera Intel utvecklare och plattformschefer) båda diskuterade 3 kärnområden där apparaten kan ge ett pedagogiskt lösning

När det gäller lärande, lådan möjliggör wikis, bloggar, forum och chatt. Den innehåller en komplett lärplattform, integreras med interaktiva whiteboards, tillåter skärmdelning mellan lärare och elever, och kan strömma presentationer ut till elevdatorer. Den integrerar även en betygsbok. Även om jag är den första att förespråka för att utnyttja molnbaserade tjänster, kan detta vara opraktiskt, både på utvecklingsmarknader där höghastighetsinternet tjänsten är knappast överallt och på mogna marknader, där bandbredd kan fortfarande vara knappa och / eller en preferens för på plats tjänster gör molnet mindre av en option. I detta fall är en plats anordning som möjliggör moderna metoder för utbildning och samverkan en bra idé.

Även på platser där molnbaserade tjänster är mer tillgängliga, hantering och nätsäkerhet måste fortfarande lösas. Utbildnings Appliance hanterar allt från DHCP till innehållsfiltrering och intrångsskydd. Ungefär som en genomsnittlig skola brandvägg / innehållsfilter tar apparaten hand om nätverksbehov som annars skulle hanteras av en mängd utrustning i en större, inställning företag.

Slutligen ger förvaltningen fokusbild och programhantering för Classmate PC till en central plats. Den Appliance kranar också in klasskamrater “stöld avskräckande system och ger kapitalförvaltnings verktyg för en mängd olika skol behov. Den innehåller en elev informationssystem och även tillåter eleverna att på ett säkert sätt få tillgång till skolans resurser hemifrån.

Exakta uppgifter om stapeln håller på att avslutas, men alla levereras via en virtuell miljö, vilket gör att plattformsoberoende och användning av både Windows och Linux programvara.

Företaget planerar att erbjuda 4 olika konfigurationer när de officiellt lansera. Alla kommer att innehålla samma mjukvarustapel, men kommer att variera i kapacitet från att stödja 60 samtidiga användare ända till 1000 samtidiga användare.

Jag ska ha en testenhet som kommer till mig i slutet av denna månad. Det återstår att se när Kritiska länkar (eller annan OEM) kommer att börja erbjuda apparaten i Nordamerika. Men Classmate själv började exklusivt för utvecklingsländerna och ser nu en hel del framgång i mogna marknader. Jag, för en, inte kan vänta med att få mina händer på en av apparaterna och börja använda det med våra egna Classmate distributioner.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Lärande, nätverk; Administration

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner