Inventering av våra tech liv

Om ett par timmar, kommer världen slutar och mänskligheten som vi vet att det kommer att upphöra att existera. Det är, om du tror Maya domedagen nejsägare.

Och vad händer när slutet är nära? Hela ditt liv blinkar innan du, det är vad! Okej, det är en smula melodramatisk, men en inventering av 2012, har den tekniska branschen i denna del av världen sett ett år utmärkts med sex, lögner och anklagelser.

Singapores IT-samhället var abuzz när nyheten kom i februari att, kvinnliga IT verkställande, var centrum för, mutor påståenden, som omfattar två topp uppsatta regeringstjänstemän. Senare visade sig vara 36-åriga Cecilia Sue, tidigare försäljningschef på HDS och Oracle påstods ha erbjudit henne “personlig tid” i utbyte mot lukrativa statliga IT-kontrakt.

Vem visste IT-branschen kan vara så sexig.

Och i augusti, som Singapore firade sin 47: e födelsedag, rykten virvlande ursinnigt på Twitter att landets grundare och första premiärminister, Lee Kuan Yew hade dött. Vid festliga paraden, många över hela ön väntade i spänning för att se om de äldre statsman skulle göra sitt utseende. Det räcker att säga att hans död var, överdriven – en läglig påminnelse ännu en gång att inte allt vi läser på Internet är sant.

Men även utan lögner, kommer det alltid att finnas online rants som den från, Amy Cheong, som skrivit kommentarer på sin Facebook-vägg som allmänt anses rasistisk. Så småningom sparken från sitt jobb på NTUC, Cheong visat på vikten av återhållsamhet när avluftning på nätet.

Men höjdpunkten på året har fått vara hatkärlek mellan Kina och USA, ja, dessa dagar verkar det mer som en hat-kärleksförhållande. Redan spänd, förhållandet mellan de båda länderna testades vidare när den amerikanska representanthuset “Intelligence kommitté i oktober släppte en rapport, anklagar kinesiska telekomleverantörer, för spioneri,. Kina förnekade, anklagelserna, kallar rapporten” subjektivt gissningar “som bygger på “osanna bevis” och en protektionistisk försök att blockera kinesiska leverantörer från att konkurrera på den amerikanska marknaden.

Det utlöste mycket, anti-Kina retorik, och fick, mig några av de mest intensiva HATEMAIL, någonsin under min tid som journalist. Sådana jolly folks.

Vad det milstolpar kommer du markerar 2012?

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott