Kommer Låt oss Kryptera hota kommersiella certifikatutfärdare?

Alla är pro-kryptering dessa dagar, såvida de inte är en del av övervakningsstat. Men kryptering är svårt, och bra kryptografi tenderar att vara både svårt och dyrt. Som ett resultat, är bara en liten andel av Internettrafiken krypteras. Undersökningar jag sett (som denna) är oense om de siffror, men det är nästan alltid under 10 procent.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Nu, är några stora Internetaktörer att lansera, en fri certifikatutfärdare de kallar Låt oss Kryptera. Mozilla, Akamai, Cisco, EFF och IdenTrust är sponsorer. Forskare vid University of Michigan är också involverade (dvs som gratis arbetskraft). De riktar Q2 2015 för lansering.

Det är allt samordnas genom en organisation som heter ISRG (Internet Security Research Group), som jag tror måste vara samma sak som Låt oss Kryptera på denna punkt, eftersom det inte ens verkar ha en webbplats. Uppdraget för ISRG är “… att minska de ekonomiska, tekniska och utbildnings hinder för säker kommunikation över Internet” så, förmodligen, det kan vara samordnande organ för insatser som liknar Låt oss Kryptera.

Låt oss Kryptera kommer att skapa en certifikatutfärdare som är

Så ska Symantec och andra stora certifikatutfärdare vara orolig? Om vi ​​antar att dessa certifikat och tjänsten kommer att vara av hög kvalitet, varför skulle någon betala? Eftersom kostnaden för certifikatet är egentligen inte ett stort problem för större organisationer och företag är oftast mer bekväm att göra affärer med andra företag snarare än med en oansvarig samling av välgörare.

De större organisationer är mycket mer benägna att använda SSL / TLS utsträckning redan. De får inte använda den överallt de kunde eller borde, men det är inte troligt att kostnaden för intyg eller något annat relaterat till punkter ovan som hindrar dem. Det är krångel, uppfattningen om andra kostnader skötare till SSL / TLS och rädsla för att bryta saker som fungerar bra som det är.

Jag talade med Symantec som, efter att ha köpt och införlivat Verisign många år sedan, är den största av de kommersiella certifikatutfärdare. (Fullt avslöjande: För många år sedan jag gjorde konsultarbete för Verisign, det slutade inte långt efter Symantec förvärvade bolaget.)

Företaget säger att de visste något sådant skulle hända och att de är förberedda för det, och det är inte svårt att se varför. Symantec är nummer ett, men de har konkurrens. Om certifikat var bara varuposter då kunder skulle bara leta efter det billigaste alternativet (så lite som $ 4,99 per år). Symantec, inte överraskande, berättar att det finns mer att det.

Det är värt att påpeka att det finns tre typer av SSL-certifikat: Domain godkännas (DV), Organisation godkännas (OV) och Extended Validation (EV). För att få en DV cert du bara behöver bevisa att du kontrollerar domänen som certifikatet är tilldelad. För en OV cert CA kontroller med tredje part för att säkerställa att namnet på den sökande organisationen är densamma som den som äger domänen. För en EV cert, det slag som vänder webbläsarens adressfält grönt måste du ge mycket mer omfattande dokumentation, och det finns inga personliga EV cert.

Alla tre av dessa telefoner är enastående och är prissatta lägre än en jämförbar iPhone 6s eller 6s Plus.

Själva det faktum att Låt oss Kryptera processen är automatiserad innebär att de inte kommer att kunna erbjuda något annat än DV certifikat. För många företag är detta inte tillräckligt. Observera att du ser en hel del EV-certifikat nu och ingen har att använda dem, organisationerna uppfattar att användarna erkänner och respekterar den gröna saken.

Med OV certs det inte finns någon sådan uppenbar visuell, att tala om att ett certifikat var OV, du skulle behöva undersöka certifikat egenskaper och ingen gör det (ja, jag gör det ibland, men det räknas inte). Men det finns vissa system, såsom Norton Secured Seal, som kräver antingen OV eller EV-certifikat för webbplatsen. Symantec säger att den används i stor utsträckning och att användarna respekterar det. Med Låt oss Kryptera, å andra sidan, vem som helst med en domän kan få SSL utan bevis oavsett vilka de är.

För just därför att de konkurrerar med varandra, måste de kommersiella certifikatutfärdare som tar hundratals dollar per år för ett certifikat bevisa sin affärsnytta. De gör detta många sätt. En är med ett nätverk som svarar, till exempel, att återkallas kontroll. De ger stöd av det slag som du kan inte förvänta sig av en helt automatiserad tjänst som Låt oss Kryptera eller billig certifikatutfärdare.

Symantec berättar också historien om dagarna efter uppenbarelsen av heartbleed bugg. De skannade snabbt alla kund platser för att se om de var utsatta och nådde ut till kunderna om de var, som erbjuder verktyg och resurser att hjälpa dem.

Gratis, som i öl, betyder ingen avgift för certifikat, automatisk, vilket innebär att installation, konfiguration och förnyelse kräver inga åtgärder av användaren / administratör, säker, vilket innebär att de strävar efter att vara en modell för bästa praxis i den egna verksamheten, Transparent , genom att register över alla certifikat utfärdande eller återkallande kommer att finnas tillgänglig för allmänheten, Open, vilket innebär att de automatiska utfärdande och förnyelse verksamhet kommer att publiceras som en öppen standard, Cooperative, vilket innebär att det styrs av en organisation med flera intressenter och finns att gynna gemenskap, inte någon av konsortiets medlemmar

Jag tycker Symantecs argument rimliga. Om Låt oss Kryptera är ett hot mot någon, är det till $ 4,99 per år killar. Om du köper den typen av certifikat det är klart att du bara vill låsikonen eller träffa några avtals kravet att använda SSL och en respekterad fri certifikat tjänar dina syften samt en billig.

Do not get me fel, om de kan få det att fungera som de lovar, Låt oss Kryptera bort någon ursäkt för en plats att inte använda SSL. De gör det gratis och ingen krångel. Detta är en bra sak, även om autentiseringen är extremt svag. Och det finns några frågor kvar att lösa.

Summan av kardemumman är att den nya absolut nödvändigt för SSL, i allmänhet härrör från reaktioner på Edward Snowden avslöjanden regerings övervakning, handlar om kryptering, inte autentisering. SSL-certifikat utföra båda uppgifterna och jag tror att sekretess förespråkare som betonar kryptering med endast passerar hänsyn till autentisering gör ett misstag genom att göra så. Jag misstänker att användarna och de olika förespråkar kommer att upptäcka detta en dag och kräva att ISRG lanseringen Låt oss verifiera. Det kommer att bli en mycket hårdare jobb.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

senaste omdöme