Med BeyondCore Analyst för Office, börjar prediktiv analys för att få lättare

Ända sedan början av 2000-talet, när jag blev medveten om de första data mining system, har jag funnit tekniken bakom prediktiv analys för att vara övertygande, även kul. Genom att bygga modeller som spårar observerade mönster i befintliga data, tillåter de förutsägelsen av värdet på ett visst område / kolumn baserat på nya data för resten av fälten i tabellen eller datamängden.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

På den tiden verkade data mining mer kraftfull än konventionella OLAP-baserade BI teknik. Faktum är att nästan verkade det magiska. Och, som det hände, var det lättare att genomföra i många avseenden än var baserade på OLAP-kuber och drill-down analys. År 2004, när jag tillträdde en ledande position i en butik konsultföretag med fokus på BI, jag var upphetsad på verksamheten utsikterna för data mining programvara och prediktiv analys.

Men data mining tog aldrig av. Trots affärsnytta utlovats av en teknik som kan förutsäga vem skulle vara dina bästa kunder, kan optimera marknadsföringsbudgetar, och med förhindra avbrott eller katastrofala händelser genom avancerad varning, tyckte kunder inte till det. Istället ville man hålla med drill-down analys de redan visste.

Nutid, Spola fram till Big Data eran, och tekniken har kommit tillbaka in i rampljuset. Företag som RapidMiner, Revolution Analytics (förvärvade förra året av Microsoft) och andra har sällat sig till veteraner som SAS och IBM att bryta sig in i prediktiv analys fältet.

Har det gjort tekniken vanliga? Medan antagandet av prediktiv analys teknik har definitivt ökat, det fortfarande till stor del upptar territorium av specialister. Programmering i R är inte okomplicerat, plocka algoritmer och trimma deras parametrar är inte så lätt heller. Så där är nästa utmaning för prediktiv analys, i sin strävan att bli gemensam och allmänt antagits av företagsanvändare samt specialister?

Vad är svaret,? En tid tillbaka, har jag tänkt att det bästa sättet för prediktiv analys för att bli mer mainstream är att det ska upphöra att vara en särskild produktkategori. Snarare måste det vara inbäddad i bredare analysprogramvara, och företagsanvändare programvara.

Ett företag i prediktiv analys utrymme, BeyondCore, gör något åt ​​detta. Även om företaget har under en längre tid haft en fristående prediktiv analys produkt, nu har även BeyondCore Analyst för Office, som integreras i Microsoft Office, inklusive dess webbklienter.

Tjänstgörande leverans, visat sig mig förra månaden av BeyondCore VD Arijit Sengupta, såg jag hur denna Office-tillägg filtrerar bort “upptäckter” som inte är statistiskt giltiga, och förklarar sina resultat, inte bara genom att publicera en modell, men genom att producera en visuell presentation med förklarande text, i ett Word-dokument eller en PowerPoint-presentation.

Tillägget är tillgängligt på en freemium basis, medger 10 analyser per månad, med en maximal data 10 kolumner och 100.000 rader. Ordet och PowerPoint-tillägg kan ansluta till en mängd olika datakällor, ett ytterligare tillägg för Outlook ger konsumtion endast kapacitet.

Att förutsäga framgång, Will BeyondCore lösa problemet med prediktiv analys som en sovande teknikområde? Jag vet inte, men jag tror att företaget är på något. Prediktiv analys bör inte bara sättas in som molntjänster för uppgifts forskare (som Microsofts egen Azure maskininlärning produkt är), eller som en fristående programmerare verktyg (som R och R Studio är). Den bör ha en självbetjäningsgränssnitt, och vara tillgänglig från miljöer där affärsanvändare redan gör sitt arbete.

Microsoft skulle göra klokt i att främja BeyondCore Analyst för Office. BeyondCore skulle göra klokt i att integrera den med Azure maskininlärning, HDInsight en andra delar av Microsoft Data Platform. Andra leverantörer i utrymmet bör ta en cue från BeyondCore ledning: göra prediktiv analys enklare, mer integrerade i vanliga arbetsmiljöer och mer automatiserad.

I likhet med andra kategorier av programvara, kommer minskad friktion sannolikt att leda till ökad adoption. Ökat införande av prediktiv analys skulle vara en stor tillväxtaccelerator för affärsanalys marknaden som helhet. Industrin bör göra detta.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta