Misstänkt “Messias” hacker debiteras i Singapore, 5 andra avrundas uppåt för att slå prop platser

Mannen påstås ha hackat Singapore platser under namnet “Messias” har gripits av polisen, enligt Newsdaily kvaltiderna.

Hur PMO plats var “hacka”, enligt Trend Micro, attacken var ett resultat av typisk Cross Site Scripting (XSS) där nätbrottsling utnyttjade funktionen “sök” på platsen, och injiceras innehåll från externa källor,. Den nätbrottsling hade omdirigeras URL till brottslingens avsedda bilden;. Exploited URL därefter sändes över olika sociala nätverkssajter som innebär att PMO webbplats har förstörts,. med exploaterade länken refererar den officiella webbadress, var intet ont anande besökare luras att tro att de exploaterade länken var en riktig förvanskats-PMO webbplats.

Singapore polisen grep James Raj Arokiasamy, 35, som åtalades i domstol på tisdagen för hacking platsen för Ang Mo Kio stadsfullmäktige.

Raj anklagas för dataintrång stadsfullmäktige webbplats från en enhet i Dorchester lägenhet på Jalan Sri Hartamas i Kuala Lumpur, Malaysia, den 28 oktober vid ca 13:35, enligt Channel Newsasia. Han hade enligt uppgift defaced platsen med en bild av en Guy Fawkes mask och ett meddelande signering som “Messias”,. Han är också misstänkt för dataintrång de områden som tillhör The Straits Times, Folkets Action Party Community Foundation och staden Harvest Church co Grundare och musiker Sun Ho, enligt en polis uttalande.

Han riskerar upp till tre års fängelse och en S $ 10.000 (US $ 8011) bra för en avgift enligt Computer Missbruk och cybersäkerhet lagen. Separat även Raj har anklagats för tre tidigare drogavgifter, som kan lägga upp till 10 år i fängelse och en S $ 20.000 (US $ 16.022) böter på varje räkning.

Enligt Today. åtalet begärde att Raj vara häktad i Institute of Mental Health (IMH) för en psykiatrisk utvärdering efter att han berättade domstolen att han tog medicin för Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), hade borderline personlighetsstörning, led av depression, självmordstendenser och hallucinationer;. Raj greps av malaysiska polisen den 4 november, och förde tillbaka till Singapore och laddade för narkotikarelaterade brott nästa dag. Beviljade domstolen sedan en veckas häkte för ytterligare invetigation.

Polisen har också i förvar fem misstänkta som bistår i utredningarna av hacking av Statsrådsberedningen (PMO) och Istana webbplatser, enligt kvaltiderna. Den tillade tre misstänkta i händelsen i samband med intrång i PMO platsen var familjemedlemmar. De andra två misstänkta i incidenten med president Istana platsen var Facebook-vänner. De män var i åldern mellan 17 och 45, tillsattes artikeln.

De tre dataintrång incidenter verkar för närvarande vara oberoende, sade polisen i sitt uttalande.

Förra veckan var PMO och Istana platser, utplånats, en dag efter Singapores premiärminister Lee Hsien Loong, lovade att “spara någon möda” till “spåra” hackers, som riktade Singapores IT-infrastruktur. Han reagerade tidigare hot av en hacker som kallas “Messias”, som påstod sig vara en del av gruppen Anonym och postade en YouTube-video i protest i Singapore regeringens, online media licensregel.

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera? nu att åtgärda kritiska säkerhetshål

Andra misstänkta avrundas uppåt för PMO, Istana attacker