När det gäller IT anställa, kan du få mindre än du räknade

Oavsett om ditt företag har som mål att lägga till en IT-person till sin interna lag eller det ser att ingå avtal med en extern orsak föreslår ny forskning från teknik branschorganisationen CompTIA du kanske vill vara mer selektiv om vem du hyra. Och om du inte är i stånd att lägga till fler kroppar, kanske du vill ompröva kompetensen hos befintliga lag – interna eller externa.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Denna studie, som kallas State of the IT Skills Gap föreslår att åtta av tio företag känner stammen av IT-kompetensbrister.

Även betydelsen av teknik för företagets framgång växer exponentiellt, få organisationer är exakt där de vill vara med teknik utnyttjande och personal nivåer “, säger Terry Erdle, vice VD färdigheter certifiering för CompTIA, i ett uttalande.” Dessa gap hämmar företagets framgång.

Uppgifterna återspegla tänkesätt av cirka 500 IT- och företagsledare med ansvar för teknik vid sina företag.

Dessa brister kan ha en inverkan på den nedersta raden, visar forskningen. CompTIA rapporterade att 23 procent av de tillfrågade mindre bolag rapporterade denna effekt, jämfört med 15 procent av stora och medelstora företag.

Märk väl, är en stor del av CompTIA livsuppgift att främja utbildning och certifiering. Så ha det i åtanke när du tänker på motiven bakom denna studie.

Ändå är det värt att tänka på, särskilt eftersom den typ av teknik som små och medelstora företag behöver flytta in i framtiden förändras, snabb och rasande.

Om ditt företags strategi är att hålla linjen på att anställa tills ekonomin ser lite ljusare, kan din IT-ledningsgrupp vill överväga att ompröva de färdigheter uppsättningar av sina teknikresurser – särskilt när det gäller säkerhet, arkivering och backup, business intelligence , rörlighet, virtualisering och processautomation. Omfattas du i dessa områden? Om inte, vad är din plan för att se till att du omfattas.

Om du inte har för avsikt att anställa nya människor – på personal eller som konsult – att hjälpa till med dessa saker, kan det vara dags för lite utbildning eller dessa luckor kan så småningom innebära påfrestningar på företagets nedersta raden.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela