När ekosystemet är trasig, gotta du skylla plattformen

De flesta av oss har upplevt följande: PC / telefon / tablett börjar kasta passar, och vi går in i twilight zone. Åtminstone kan vi lika gärna vara där med Rod Serling som vi undersöka problemet, desperat letar efter en lösning, som vi sluta göra “vem är fel är det” shuffle.

Smartphones, USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu, Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Det är inte den plattform vi litar på att hålla oss igång som orsakar vårt problem, vi vill höra det kan vara leverantören av anordningen. Säljaren säger att det är inte dess firmware orsakar problemet, så det kan vara en av komponent beslutsfattare hårdvara som inte har fått alla buggar ur sin programvara förare som talar till resten av hårdvaran. Det är upp till oss att ta reda på källan till problemet och applicera den rätta lösningen för att få det att försvinna.

Alltför många Windows-användare vet detta shuffle alltför väl. Det beror på ekosystemet Windows har utformats för att sätta många systemnivå funktioner i händerna på säljaren eller systemkomponent maker (tror Intel). Dessa funktioner kräver firmware eller drivrutiner för att se till att varje del av systemet spelar trevligt med alla andra delar av systemet.

När du steg tillbaka och titta på de plattformar som arbetar på detta sätt, och jag ser på dig, Microsoft och Google, nästan är det rimligt att de ekosystem som håller oss igång arbeta på just detta sätt. Det verkar logiskt att hårdvara företag är i en bättre position för att göra hårdvaran fungerar som det ska. Problemet är att i flera år, har det inte fungerat bra, och vanliga konsumenter bära bördan av hur det fungerar.

Att en sådan catch-22 finns med två av de största mobila plattformar är ett positivt bevis ekosystemet är bruten. Lösningar eller inte, bör användarna inte behöva gå på en verklighetsfrämmande strävan att åtgärda problem.

Jag är inte bara plocka på Microsoft för detta mindre än idealisk användarupplevelse, fungerar Googles Android ungefär samma sätt. Android-enhet användare har förmodligen upplevt samma frustration. Något slutar fungera på enheten, och det är dags att få på nätet för att ta reda på hur man rättar till det. Ofta är den angivna lösningen för att uppgradera enheten till den senaste versionen av Android, som tar upp frågan. Tyvärr, som kanske inte ens vara möjlig.

Liksom scenario Windows, är Android situationen inte mycket bättre. Google berättar kunden att installera den senaste versionen av systemprogramvaran som tillhandahålls av maskinvaruleverantören. Enheten leverantören säger att du kör den senaste versionen som är tillgänglig för dig. Ingen enhet kan ge dig någon aning om när (eller även om) systemprogramvaran kommer att uppdateras för enheten. Om en telefon bärare är inblandade, även om en Google uppdatering finns tillgänglig, liksom en leverantör uppdatering för enheten, har bäraren sista ordet om när eller om en uppdatering faktiskt kommer att läggas fram.

De med erfarenhet av mobila enheter vet att de måste leva med de systemproblem eller gå under huven för att komma runt de urusla ekosystem som beskrivs ovan. Tillräckligt med tid, kan hårdvara förare en komponent tillverkarens hittas utanför det normala stödsystemet. Medan enhetstillverkaren varnar användaren att tillämpa dessa drivrutiner på egen risk, kunniga användare vet att detta är det enda alternativet för att försöka åtgärda problemet.

Ofta fungerar detta, men ibland misslyckas, lämnar användaren med en enhet som fortfarande har det ursprungliga problemet, och nu med systemprogramvaran att enheten leverantören och plattformen Maker är ovilliga att stödja. Detta beror på att användaren, som bara vill problemet att försvinna, har installerat drivrutinerna hårdvara som inte har godkänts av antingen plattformen företaget eller enheten leverantören.

Att en sådan catch-22 finns med två av de största mobila plattformar är bevis på att ekosystemet är bruten. Lösningar eller inte, bör användarna inte behöva gå på en verklighetsfrämmande strävan att åtgärda problem. Oavsett vilket företag hamnar få ansvaret för att fastställa kundens problem, det egentligen borde vara den plattform som har mekanismer på plats för att undvika stöd enligt ovan.

Vi kan förstå varför Microsoft och Google utformade programvarustöd ekosystem som de gjorde. Maskinvaruleverantörer vet att deras system som är bättre än någon annan. Men dessa system har varit förenat med problem så länge, med konsumenter som bär bördan av det, att de hade bättre infört något system för att se till att uppdateringar inte bryter användarnas system, och att lösningarna är på plats när de gör.

Den enorma vanliga kundbas som alla företag desperat vill locka inte har den tekniska kunniga eller önskan att hoppa genom korgen att göra sitt misslyckas enhet arbete igen. När de har ett problem, bör de kunna vända sig till plattformen maker att få vad programvara som krävs för att göra sin användarupplevelse bra igen.

Kunniga användare kan svara att sådana oerfarna användare får vad de förtjänar. De bör inte spela i den mobila rymden om de inte är villiga att få sina händer smutsiga i situationer som beskrivs.

Plattformen beslutsfattare bör ha en väldigt annorlunda syn på detta. Den breda marknaden består av faster Sallys och Uncle Billys (ingen respektlöshet avsett bara namn tog på måfå) är mycket större än den lilla del av kunniga användare. Den enorma marknaden för dem som bara vill ha en bra användarupplevelse kan inte ignoreras. Hur stor är denna marknad? Titta längre än en halv miljard + kunder (som från januari 2013) som har kreditkort på fil med Apples iTunes Store.

Alla företag i den mobila rymden vet mycket väl hur betydande dessa kunder skulle vara att deras verksamhet. Därför är det dags för plattformstillverkare att ta kontroll över denna programvarusupport debacle och göra det rätt. Det är det enda sättet att locka vanliga kunder och hålla dem kommer tillbaka. Kunderna förtjänar extra ansträngning från plattformstillverkare.

Den mobila utrymme i dag, med en majoritet av kunderna som inte är tekniskt kunniga, efterlyser en förändring av ekosystemet. Fortsatt så det är för närvarande, både i Windows och Android ekosystemet, är ett recept för katastrof. Tiden för att byta är nu, oavsett hur det upprör hårdvara partner. När kunder går förlorade på grund av hur det är, kommer de inte tillbaka. En bra användarupplevelse är inte en lyx, det är ett krav.

PS: Som ägare till en Windows 8-enhet, igår fick jag ett mail från Microsoft (som visas ovan) råda mig att pre-release av Windows 8.1 är tillgänglig. Klicka på länken tog mig till en webbsida med en video riktad direkt till mainstream användare jag har beskrivit i den här artikeln. Det är en fin video med galleriets musik och massor av söta djur som fick mig upphetsad om hur du installerar Windows 8.1, även en förhandsversion.

Innan du installerar det, besökte jag den här Microsoft blogg meddelar Windows 8.1. Det hela såg spännande tills jag slog denna punkt

Observera: Vissa tabletter och datorer som kör nyare 32-bitars Atom-processorer kräver uppdateringar till sina grafikdrivrutiner innan de kan köra Windows 8.1 Preview. Dessa tabletter och datorer inkluderar Lenovo ThinkPad Tablet 2, Asus VivoTab TF810C, HP Envy X2, HP ElitePad 900, Samsung Ativ Smart PC, och Fujitsu Pilar Tab. Vi har ett nära samarbete med Intel och OEM-partners för att leverera uppdaterade drivrutiner som gör att du kan installera Windows 8.1 Preview så snart som möjligt.

Detta är en annan aspekt av den trasiga Windows ekosystem. Microsoft gör ett stort plask med konsumenter att bygga upp tillgängligheten av Windows 8.1 och locka vanliga kunder att installera den. Varningen ovan begravdes i ett blogginlägg och inte i närheten av reklammaterial driver kunder att installera pre-release version.

Microsoft visste tydligen att hårdvarupartners kanske inte redo att hantera den nya Windows, men släppte den ändå. Det finns inget att berätta vad som händer med ägarna av enheterna ovan som installerar den nya versionen, och jag tänker inte ta reda på, med tanke på varningen.

“Köparen akta” är alltid lämpligt, men om du inte kan lita på plattformen maker, vem kan man lita på att titta på din rygg?

I denna författare anser är detta ett tydligt exempel på Microsoft inte sätta kunden först och hantera saker på ett sätt att garantera en smidig upplevelse. Det är en annan instans av Microsoft släpper en uppdatering av sin egen produkt, men inte tillåta partners att göra sig redo för det så att kunderna inte har några problem. På ett sätt är detta fall ännu värre än vanligt, eftersom det är uppenbart att med tanke på varnings uttalande ovan, Microsoft visste att ägarna till dessa populära enheter bör utöva försiktighet med installationen av uppdateringen.

USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod