Oron RIM: s kvartal snöboll amid trög BlackBerry försäljning

Research in Motion har en god chans att missa sin kvartal för de tre månader som slutade 29 februari som försäljning för dess low-end och high-end smartphones försämras.

Säkerhet, BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln, säkerhet, Quadrooter “brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner, rörlighet, BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter, säkerhet, BlackBerry” förbättrad “krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende

Dessa kurvor är inte sälja sätt som de brukade.

Jefferies analytiker Peter Misek sade i ett forskningsprojekt notera att det finns “en mer än 50 procents chans” att RIM kommer att varna att det kommer att sakna uppskattningar. Misek gav RIM en $ 12 riktkurs. RIM handlades på $ 13,55 nyligen.

Wall Street räknar RIM att rapportera fiskala fjärde kvartalet resultat på 82 cent per aktie på intäkter på $ 4,57 miljarder dollar.

Misek sa

Vi tror att RIM: s low-end mobiltelefonförsäljningsutveckling har fortsatt att försämras i Nordamerika, Latinamerika och Europa. I synnerhet försäljningen i Europa minskade kraftigt mot slutet av kvartalet. Vi anser att detta är mycket negativ försäljning utanför USA hade typiskt varit mer motståndskraftig. Våra kontroller visar att försäljningen i Asien verkar vara okej.

Den kommentaren om low-end smartphone marknaden är anmärkningsvärd. Kurva svarar för mycket volym för RIM. Om RIM inte kan röra sig low-end BlackBerry-enheter är det osannolikt att det kan slå sin 11.000.000-12.000.000 enhet mål. Misek sade om RIM gör det träffar enhet markera det kan vara bara för att det är att sälja in i kanalen, men inte flytta enheter via konsumenterna.

Samtidigt är high-end smartphones för RIM att inte göra så varmt heller. Misek sade försäljning företag är ok, men resten av marknaden är en katastrof. Och iPhone 5 lanseringen före BlackBerry 10 är en stor fråga. “BlackBerry 10 kommer också att behöva konkurrera head-to-head i den andra halvan med Microsoft / Nokia som Windows 8 plattform försök att bli nr 3 spelare”, sa han.

Misek var bara den senaste sura puss på RIM: s kvartal. Andra analytiker förväntar problem framöver. Nämligen

Shaw Wu, analytiker på Sterne Agee, sade

Leverantörskedjan feedback är att BlackBerry fortsätter att tappa fart till iOS och Android medan Windows Phone verkar vara att få någon dragkraft.

I en forskninganteckning förkunnar att sälja genom på RIM blir “sluggishier och sluggishier”, säger Morgan Stanley analytiker Ehud Gelblum

Kontroller från våra kollegor i Asien visar RIM: s supply chain order gled 45% m / m januari och förväntas vara oförändrad i februari, vilket innebär CQ1 enheter kan vara nere 30% q / q som utförsäljningen genom är svag. Vi har plockat upp montering obekräftade uppgifter om att RIM fortsätter att tappa fart med tanke på dess brist på stora nylanseringar telefon tills BB10 enheter levereras i “senare 2012”, medan nyhetsflödet visar företag från Halliburton till amerikanska myndigheter antar alternativa anordningar.

BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln

“Quadrooter” brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner

BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter

BlackBerry “förbättrad” krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende