Rösta mot distansarbete inte om förtroende, men kamratskap

Yahoo vd Marissa Mayer retade många av hennes personal under helgen när hon satte stopp för hemarbete och beordrade alla anställda att arbeta utanför kontoret från juni i år.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Inte överraskande, hennes kritiker drabbats hårt, snabbt och rasande, med många kalla henne ut över steg tillbaka i den aktuella anslutna eran, särskilt för ett företag som kärnverksamhet är Internet.

Virgin huvud honcho Richard Branson beskrev drag som “förbryllande” och “bakåt”, medan Forbes kallade det en “epic fail”, vilket skulle leda till mediokra och stressad anställda – även om det påpekade att Yahoo verkar ha en produktivitetsproblem , klocka bara US $ 344.758 intäkt per anställd jämfört med Googles US $ 931.657.

Vissa människor som jag talade med denna vecka sa att det var uppenbart Mayer hade en “förtroendefrågan”, och hävdade att byrån skulle vara bara en övergående plats där du skulle gå in för att göra ditt jobb och sedan lämna. En där du inte har permanent skrivbord och i stället har ambulerande “heta skrivbord” som används av anställda på en först till kvarn-först-serve basis och där man inte får lägga upp bilder på din hund eller barn.

Jag håller inte att det är helt enkelt ett förtroende fråga, eller snarare bristen på. Istället tror jag att Yahoos hem arbetande förbud kommer att gå långt i att bygga företagskulturen och återställa en känsla av anställd kamratskap.

En av de första sakerna jag lärt i journalistik skolan var betydelsen av “newsroom socialisering”. I redaktionen, kan reportrar studsa berättelse idéer varandra, utbyta bitar av information som kan gynna en annan, och diskutera eventuella problem de kan ha stött på i sina nyheter insamling. Det skapar en känsla av surr och brådskande i redaktionen som inte kan återskapas i en hem- eller fjärr arbetsmiljö.

I själva verket finns det många samverkande och konferensverktyg finns idag för att stödja en mobil och fjärr arbetskraft. Och det är sant att vi kan vara lika produktiv som arbetar hemifrån med hjälp av verktyg som chatt och online-whiteboard, och vi kan lätt hoppa på en video-konferenssamtal med kollegor för att diskutera projekt eller diskutera fram frågor.

Men för det mesta, denna miljö av samarbete lämnar lite tid för “idle” kallprat eftersom alla på samtalet fokuserar på huvud dagordningen till hands. Det är synd eftersom några av de mest innovativa idéer föds ur avslappnade samtal och lunchtid chattar. Varför annars skulle företag som Google tar sådan stolthet i att skapa kontor dekorerad med “dela kuber”, biljardbord, pianon, kaféer och “microkitchens” för att uppmuntra anställda att umgås och brainstorm.

Fans av tidigare träff tv-serien Vänner vill också påminna episoden där Rakel kände vänster ut på sin nya arbetsplats eftersom hon inte rökte och viktiga beslut arbets var som görs av hennes kollegor – utan hennes ingång – under sin rök raster. Angelägna om att vara en del av denna beslutsprocess, hon sedan låtsades vara en rökare så att hon kunde umgås och etablera rapport med sina kollegor.

Människor av naturen är sociala varelser. Vi trivs bäst när det finns andra runt som man kan samarbeta och utbyta tankar. Hur skulle vi ha en watercooler stund?

Yahoo är en bruten företag som behöver bygga en känsla av tillhörighet, kamratskap, särskilt efter de anställda såg en förändring av fyra VD i så många år. “Hastighet och kvalitet är ofta offras när vi arbetar hemifrån. Vi måste vara ett Yahoo, och som börjar med fysiskt vara tillsammans”, sade bolagets HR chef Jackie Rese i ett internt meddelande tillkännage beslutet. “Vi vill att alla ska delta i vår kultur … Från Sunnyvale till Santa Monica, Bangalore till Peking, jag tror att vi alla kan känna energi och surr i våra kontor … Att vara en Yahoo är inte bara om din dag till dagars jobb handlar det om samspelet och erfarenheter som är endast möjligt i våra kontor.

Visst, PM lät en smula nedlåtande när det uppmanade de anställda att “använda ditt bästa omdöme” om de vill stanna hemma för cable guy. Yahoo också borde ha beaktat att bygga daghem och andra medarbetare stödfunktioner i sin Sunnyvale huvudkontor, samt kontor runt om i världen, för att bättre hjälpa sina anställda att göra övergången tillbaka till kontoret.

Men om Mayer fattat beslutet på grund av bristande förtroende för hennes anställda eller inte är inte poängen här. I slutändan kan hennes beslut så småningom visa sig vara vad företaget behöver dra sitt dysfunktionella arbetskraft tillsammans, återupprätta anställd kamratskap, och, fixa sin skröpliga personalens moral.

Dropbox skapare och VD Drew Houston sade nyligen i en video främja vikten av undervisning programmering: “För att få människor att kod, vi försöker göra kontoret lika häftigt som möjligt.”

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer