Samsung: Är det behöver en mobil makeover?

Samsungs resultat för andra kvartalet ser illa mitt uppsvälld inventering, marknadsföringskampanjer för att flytta enheter och svag efterfrågan på tabletter och smartphones på viktiga marknader som Kina.

Elektronik jättens uttalande om sin andra kvartalet gav en ordentlig bit av detalj, men den nedersta raden är vinster, kommer att vara svagare än väntat. Som ett resultat, analytiker inte köpa bolagets utsikter för den andra halvan av 2014. Samsungs andra kvartalet innebär att företaget kommer att vara mer flexibel innan dess mobila enhet tar verkligen en hit.

Samsung delar sätt med mobildesignchef

Samsung Galaxy S5: Varför jag hejar på de små killarna

Samsung Galaxy S5: evolution, inte revolution, men ändå rymmer en kraftfull punch (översyn)

Överväga Samsungs skäl för ett svagt andra kvartal, vilket var delvis ett resultat av en stark koreanska valuta i förhållande till euron, dollarn och tillväxtmarknader. Samsung sade

Samsung Galaxy Tab S översyn

Samsung Galaxy Tab 4 8,0 omdöme

Samsung Galaxy S5 Active översyn

Analytiker inte köpa den. Macquarie analytikern Daniel Kim sade

Enligt vår uppfattning behöver Samsung att omarbeta sitt mobila strategi från produktutveckling till lagerhantering att ta itu med stagnerande översta raden tillväxt och marginalpress. Det måste vara mer flexibel, trots sin enorma storlek. Det måste kontrollera marknadsföringskostnader, även om det har att ta itu med de globala marknaderna och de olika prissegmenten. Det kräver en mer kreativ och out-of-the-box strategi, även om smartphone innovation mattas.

Credit Suisse analytiker Keon Han sade

För smartphone, bland långsam tillväxt av marknaden, sälja in leveranser minskade i 2Q på grund av ökad mitten till låg end kanal inventeringar som konkurrensen hårdnat mellan set beslutsfattare i kinesiska och europeiska marknaderna,. Marknadsföringskostnader ökade skära kanal inventering och prep för ny modell lanseras,. Kinas förteckning var hög på grund av efterfrågan och “priskonkurrens mellan lokala aktörer.” Europeisk förteckning var hög också,. Tablet “transporter minskade mer än väntat på grund av svag totala efterfrågan.” För bra åtgärd, Samsung sade dess 5- till 6-tums smartphones skadar efterfrågan tablett,. Samsung sade tredje kvartalet skulle visa förbättringar på grund av sin nya smartphone-uppställning.

För att uttrycka det rakt på sak, kunde företaget att styra inventering China som dess low-end plattform strategi fick inaktuella inför förbättra specifikationer och förbättrade prestanda lokala kinesiska smartphone varumärken. Priskonkurrens är fortsatt hård, med alla varumärken som kämpar för tunna vinstmarginaler.

Den stora frågan är om Samsung kan duke ut med billigare spelare och tävla på den låga delen av marknaden. Vid den höga änden av marknaden finns det också problem. Galaxy S5 har en design som är alltför lik den S4 för att motivera en stor uppgraderingscykler. Tablett tillväxten saktar så att kommer att skada Samsung också. När Apple kommer ut med en större iPhone, kommer Samsung också har problem,. Smartwatches sannolikt inte kommer att rädda dagen heller.

Nedre raden: Samsung, Android ledarhund, har en multi-front krig i smartphone marknaden. Det kommer att utveckla olika taktiker framöver.

TechPro Research

OS konvergens och uppkomsten av det mobila kontoret, fyra sätt mobil teknik driver företagets IT i nya riktningar, Forskning: Effekterna av tabletter på arbetsplatsen, BYOD (Bring Your Own Device) Policy, Mobile Device Policy

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien