Samsung vinner 3G patent prövning; kräver Apple ersättning

En domstol i Haag har ställt sig på Samsung i ett fall, som fann Apple att ha brutit mot en 3G patent som tillhör den koreanska smartphone jätte.

En Samsung talesman sade

Samsung välkomnar beslutet av domstolen i vilket återigen bekräftar att Apple gör fri användning av våra tekniska innovationer Haag,. I enlighet med detta uttalande kommer vi åter lämpliga skador som Apple och dess produkter har orsakat.

Medan siffrorna har ännu inte kastas runt, är det troligt Samsung kommer att söka en summa om minst sju siffror, om inte mer.

Men eftersom åsidosatt patent är registrerat under “rättvis och rimlig” (FRAND) villkor domstolen sade i dag att Samsung inte längre tilläts driva fler försäljnings förelägganden mot iPhone och iPad tillverkare så länge Apple är öppen för förhandlingar licens .

Samsung kom ursprungligen ärendet till Haag i oktober 2011, anklagar Apple för intrång fyra 3G nätverk patent.

En holländsk domstol förra året kastade ut en tidigare rörelse för att förbjuda Apple smartphone och surfplatta från butikshyllorna baserat på fyra patent för 3G.

Båda företagen har låsts i bittra strider över patent sedan Apple avfyrade startskottet i april 2011.

Sedan dess har de företag som sysslar med dussintals fall på fyra kontinenter. Båda har drabbats av försäljnings förelägganden vid varandras händer — men Samsung utan tvekan lossnade sämre för det mesta.

De två företagen kommer att gå till rättegång den 30 juli efter nedbrytningen av två dagars avvecklingssamtal i maj.

Bild Fotograf: Brian Bennett /.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Apple, Samsung sig återupptagna förhandlingar misslyckas: Nästa stopp, rättegång, som Samsung ser ut att lösa, kommer Apple att kämpa till det bittra slutet, Apple gett klartecken att söka Samsung tablett förbud i USA, Apple, kan Samsung patent strid vara nära upplösning , Apple vs Samsung: Settlement samtal planerad till 21-22 maj

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer