Samsungs IoT ambitioner kommer att rida på integration, mjukvaru kotletter

Samsung på torsdagen beskrivs en serie anordningar som syftar till att positionera företaget som din go-to smarta hem och sakernas Internet (IoT) leverantör. Vad återstår att se är om Samsung kan ge programmet och integration som behövs för att hålla ditt hem från att bli en teknik huvudvärk.

På IFA powwow i Berlin, är det säkert att säga att den tekniska branschen har gått bonkers för smarta hem och sakernas Internet. Nyckeln hindret för dessa tech-spelare ger en upplevelse som inte leder konsumenterna att betala en premie för dumma bilar och apparaten.

Samsung beskrivs följande

När du lägger till dessa två punkter till Samsungs smartphones, apparater och tv-apparater kan du se hur företaget försöker att släppa en sensor hela beröringspunkter i ditt liv.

Haken? Dessa saker kommer att behöva integreras och levereras på ett sätt som är lätt att smälta. Marknaden för tekniken bara växer, men det kommer att gå långt utöver early adopters, fläkt folks och industrin. Galna saker som standarder bättre vara osynlig. Plattformar kommer inte spela någon roll för din mamma. Dessa olika enheter behöver bara fungerar eller om du behöver Best Buy att vara din personliga CIO.

För Samsung, är den goda nyheten att bolaget är ungefär lika välutrustad som någon annan att dra ihop och integrera en massa saker. Google, Microsoft, Apple och andra har beröringspunkter, men inte så många som Samsung. Nu Samsung har att göra är att ge en programvara front som gör sakernas enkelt.

Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät

? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering

IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Ett nästa generations SmartThings nav som ska spåra allt från närvaro för fukt för säkerhet och ger dig allt du behöver veta om ditt hus. denna webbplats konstaterade att Samsung “tillbringade mycket tid tweaking layout sin app för att göra det mer användarvänligt.” SleepSense, en sensor som kommer att glida under en madrass för att mäta sömnkvalitet med 97 procents noggrannhet,. Den WW8500 AddWash , en tvättmaskin med dolda kläder lucka samt en kamrat Android och iOS-appen för varningar.

Sakernas Internet, Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät, Sakernas Internet,? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering, Internet of Things, IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney, Cloud, Ansluten, cloud eran behöver bättre nätverk