Samsungs nya allt-i-ett-datorer kommer inte att ge startmenyn i Windows 8

UPPDATERING: Samsung har faktiskt lansera en, ny lineup av Windows 8-redo smarta datorer och andra enheter. Men vad som inte kommer att ingå är detta ryktas startmenyn ersättare verktyg.

Mycket har skrivits – massor på webbplatsen (se exempel, här och här) – om Microsofts kontroversiella (och uppriktigt sagt irriterande) beslut att ta bort Start-knappen och menyn från Windows 8. Även om företaget har arbetat med att, squash kreativa sätt från tredje part för att få funktionen tillbaka, det ser ut som stora hårdvarupartner Samsung har vänt lösning för saknade Windows Start funktioner i ett försäljningsargument.

Samsung meddelade en trio av nya allt-i-ett-datorer går, men ingenting i sitt pressmeddelande antytt vad Mashable rapporterade senare. Den elektronik jätte har inkluderat vad man kallar S Launcher, som verkar vara den gamla Windows Start-menyn i (inte så mycket) förklädnad.

Som namnet antyder, kan du dra program och filer på S Launcher, så att du lätt kan få tillgång till dem från äldre Windows-skrivbordet. Det ger också ett sökfält, vilket kan vara särskilt användbart för att lokalisera inställningar som Microsoft har utspridda i sin senaste Windows-versionen. Och istället för användare som har tillgång till de nya inställningarna “charm” genom att rulla över till långt till höger på skrivbordet, har S Launcher en särskild knapp Settings.

För dem som vill ha en ny dator, men som är försiktiga med nya Windows 8 erfarenhet, skulle S Launcher vara ett stort försäljningsargument för Samsung, men det faktum att företaget inte exakt har touting det tyder på att det inte vill gnida salva i Microsofts ögon. Vad återstår att se om huruvida S Launcher är en unik skapelse, eller om andra PC-tillverkare utvecklar sina egna verktyg för att kringgå Microsofts kontroversiella beslut att släppa startknappen och menyn från Windows 8.

Gillar du tanken bakom Samsungs S Launcher? Skulle det göra dig mer benägna att köpa en av företagets nya datorer? Låt oss veta i Talkback nedan.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick