SAP är inriktad startup att bredda håll

SINGAPORE – SAP bredda sin räckvidd och varumärke överklagande till startups med sin start Forum initiativ som syftar till att ge entreprenörer genom sitt HANA in-memory computing apparaten och ge dem möjlighet att utnyttja programleverantören är företagskund pool.

Simon Dale, chef för teknik och innovation på SAP Asia-Pacific Japan, sade Startup Forum lanserades i mars i år och har sedan förts till Palo Alto i USA, London, UK, och Israels Tel Aviv i Europa. I Asien har Indiens Mumbai och Kinas Shanghai varit värd för evenemanget och Australien kommer att vara nästa anhalt.

I sitt tal vid forumet hålls här torsdag, Dale sade sådana plattformar tillåter startup från alla vertikaler för att få mer information om vad HANA kan göra för deras företag. Inbjudan endast händelse erbjuder, startups i Singapore, möjlighet att skapa verktyg som hanterar stora data i realtid, och de mest lovande kommer att väljas för att gå för mjukvaruföretag utveckling accelerator, sade han.

Utarbeta, förklarade han att acceleratorn är en tvådagars träningspass för att utrusta deltagarna om hur att använda sig av och hitta affärsnytta från HANA för specifika interna processer och kundinriktade tjänster. Detta möte kommer att äga rum i två veckor och det finns för närvarande 20 platser på spel, även om Dale hoppas att bjuda in fem till sex personer som deltog i dagens Forum till utbildningen.

Förutom utbildning, kommer utvecklingen gaspedalen också ge fri programvara, servicestöd upp till ett år, och certifiering på SAP teknik värderas till US $ 65.000, tillade han.

Utestående startup kommer också att få chansen att bli en av 20 deltagare globalt att presentera sina affärsinnovationer på SAP: s Sapphire händelse senare i år, vilket kommer att föra samman många av mjukvarujättens 200.000 kunder, påpekade han.

De kan också få tillgång till SAP Ventures finansiering, som lanserade US $ 155.000.000 SAP HANA Real-Time fonden i april i år och är tänkt att identifiera och odla startups kan leverera hög kvalitet programvara för att lösa verkliga problem med hjälp av HANA, Dale noterades.

Han erkände HANA implementationer tenderar att endast utföras av större företag, men den tyska programleverantören erbjuder nu flexibla, pay-per-use upphandlingsmetoder anpassade för små och medelstora företag (SMB) för att möta deras behov på ett kostnadseffektivt sätt.

Startups se värde, en start närvarande vid forumet torsdag var Nubefy, plattformsoberoende IT Service Management företag som tilldelades S $ 1.000.000 (US 801.263 $) från Singapore Infocomm Technology Federation (SITF) för att vara den mest investible start i tävlingen .

Nubefy vd Eric Meyer berättade webbplatsen Asien HANA förmåga spelar bra med startövervakningstjänst. Han sade Nubefy tillhandahåller en tjänst som syftar till att tillåta företag att spåra verksamhet sina virtuella maskiner över deras olika moln nätverk. Den inbäddade övervakningsverktyg är i stånd att lagra data i intervall om 1 minut, 5 minuter, 15, minuter, och så vidare.

Med tanke på den mängd uppgifter som den samlar och dissekerar varje dag, Meyer sade, realtid av data som lagras, innebär att kunden betjänas sin information snabbare. Nubefy kommer också skära ned på kostnaderna för lagring, eftersom det inte kommer att behöva lagra beräknade uppgifter förutom de mest up-to-date information fångas, förklarade han.

På samma sätt, Darryl Dickens, Chief Marketing Officer av Mobile Loyalty tjänsteleverantör Pointpal erkänner den potential som HANA tillför verksamheten.

Medan start för närvarande inte tillhandahåller dataanalys som en service till sina kunder, kan Hanas realtidsanalyser tillåta dem att kritan data för att leverera kampanjer konsumenternas smartphones baserade på deras läge och närhet till butiker som erbjuder marknadsföring, konstaterade Dickens .

Förmågan att analysera kundernas demografi och identifiera var de köper deras produkter innebär Pointpal kan bättre råd kunder, som inkluderar tunnelbana eller Stella Artois, om var att öppna deras nästa butiker, tillade han.

Båda startup berättade webbplatsen Asien de angivna användningsfall är fortfarande utforskande och de har ännu inte genomfört HANA inom sin befintliga IT-infrastrukturer.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta