SAP e-learning certifieringssystem inte gå hem

SAP har gjort om sin certifieringsprogram och införandet av en e-learning alternativ – även studenter som vill sitta kursen hemma kommer att bli besviken.

Enligt Angie Vaux, chef för SAP: s ANZ utbildning enhet, har yrkes skjutit upp SAP-certifiering på grund av förlorade inkomster och svårigheter att ta två till fyra veckor från jobbet för att delta i kurser. “På grund av kompetensbrist och de skattesatser som de kan tjäna, är det svårt att få folk i klassrummet,” sade hon till den website.com.au.

SAP: s svar är att börja erbjuda kurser genom egen takt e-akademier, så konsulter för att lära sig utanför arbetstid. Två- till fyraveckorskurs har översatts till 200 timmars arbete som skall slutföras inom fem månader, i ett program som drivs av konsultföretaget Ajilon.

Enligt SAP kommer kurserna e-learning kostar 40 procent mindre än traditionella lärarledda lektioner.

Trots SAP: s betoning på flexibilitet av e-lärande, konsulter kommer inte att kunna gå kursen hemma istället måste de fylla i det i särskilda centrum i Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth och Canberra .

Om det finns tillräckligt med efterfrågan, kommer Ajilon överväga att inrätta centra i regionala centra, Brett Findlay, Ajilon APJ regionchef, sade SAP Services.

Enligt Findlay, kommer centra sannolikt att öppna från 07:00 till 23:00 på vardagar och från 09:00 till 06:00 eller 21:00 på helgerna, även om tiderna inte är inställda.

Anledningen till att hålla kursen i centrum är att skydda kurserna från att pirattillverkade och distribueras SAP talesman berättade website.com.au.

Om eleverna fastnar med programmet, kan de kontakta Indien-baserade ämnesexperter via IM eller VoIP.

Vaux räknar cirka 500 studenter kommer att använda programmet under de närmaste 12 månaderna.

SAP förvandlar universitet i SAP fabriker, SAP är också driver sig på universitet, vilket gör att “eleverna lär de infödda SAP kompetens”.

Företaget redan har 21 universitet med tillgång till SAP och utbildningsplaner samt gästföreläsare att undervisa studenter SAP kompetens, för vilka universitet betalar AU $ 5.000 till AU $ 10.000 per år.

Forskarutbildning kommer nu att få en touch av SAP, som företaget arbetar nu med universitet på forskar SAP-certifiering. Victoria University kommer att erbjuda forskarutbildning inom ERP som kommer att starta under det tredje kvartalet i år, medan Sydney Institute of ERP kommer också att inleda en forskarkurs i oktober. Studenter som läser kursen kommer att lämna som biträdande nivå certifierad konsult.

Vaux tror att det kommer att vara cirka 500 studenter som kommer genom dessa program under de kommande 12 till 18 månaderna.

SAP är också ändra sin certifiering regimen att inse att vissa SAP-konsulter har större erfarenhet än andra. Tidigare sade Vaux, det var bara en nivå av certifiering med “ingen skillnad om en konsult har tre års erfarenhet eller 10 års erfarenhet”.

ERP Företaget har beslutat att betygsätta certifierade konsulter på deras yrkeserfarenhet, teknisk kompetens och hur-up-to-date konsultens kunskap är.

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

Konsulter med grundläggande SAP kunskap och 1-3 års branscherfarenhet uppnå associera certifieringsnivå. Om konsulten också visat projekterfarenhet, affärsprocesskunskap och branschkännedom från tre till sju års erfarenhet som SAP-konsult och ledare, de får professionell certifieringsnivå. De som är experter på specifika aspekter av SAP kan förnya sig för att möta en organisations tekniska och affärsmässiga krav och har mer än sju års erfarenhet får masternivå certifiering.

Samma certifieringsprogram kommer att användas globalt, sade Vaux. “Vi testar exakt samma sak”, sade hon.

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget