SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

SAP lanserar SAP BW / 4HANA, en version av sin Business Warehouse programvara som endast kommer att köras på sin HANA in-memory databas.

Om flytten låter bekant som beror SAP gjorde något liknande med sin S / 4HANA e-Business Suite förra året. Playbook har utformats för att flytta kunder till den senaste SAP: s senaste e-Business Suite på HANA plattform. Som ett resultat, skulle kunderna väljer att hålla sig med SAP måste skära ut andra databaser som Oracle.

SAP BW / 4HANA är utformad för att ta mer av datalagring paj. Mjukvaran kommer att finnas tillgänglig på Amazon Web Services och som en hanterad molntjänst från SAP. SAP planerar att även göra det möjligt för dess BW / 4HANA på andra offentliga moln.

Ken Tsai, vice VD för datahantering och molnplattform marknadsföring för SAP, sade planen är att erbjuda flera moln för BW / 4HANA. Tsai sade SAP kommer att fortsätta att stödja Business Warehouse på flera databaser, men övergången till HANA endast förenklar arkitekturen och ger fler funktioner.

Tsai sade SAP har cirka 15.000 Business Warehouse kunder och 3700 av dem köra programvaran på HANA. “Vi räknar med upptagningen för BW / 4HANA att vara hög med tanke på vår stora installerade bas”, sade Tsai. “Vi kommer också att införa aggressiva kampanjer för att anta BW / 4HANA och göra det attraktivt för kunderna.

Kampanjer kommer att beskrivas när BW / 4HANA är allmänt tillgänglig. BW / 4HANA kommer att inkludera

Här är en titt på användargränssnitten.

Det har varit ett par artiklar och analyser fokuserade på framtiden för HANA och om SAP: s drag att driva sin egen databas kommer att löna sig. Shaun Snapp, en konsult, hävdade att SAP kommer att behöva backa på sin inställning till S4 / HANA. Varför? Snapp hävdade att Oracle Database 12C och i minnet alternativet förneka användningen av HANA.

Med andra ord, är det troligt att många SAP-kunder kommer att vilja köra S4 på Oracles databas. SAP kan rulla tärningarna genom att göra HANA ett obligatoriskt köp för att få S / 4.

Olika aktörer industrin i Enterprise Irregulars grupp av annan åsikt delar av Snapp analys, men betonade problem med SAP: s strategi för att koppla sin mjukvara med HANA. Slåss om databaser kan fokusera alltför mycket gårdagens krig. Som molnet tar tag som den föredragna utplaceringen alternativet databaser roll mindre.

Kommer riskerna för HANA inlåsning och hot från öppen källkod databaser och stora uppgifter metoder omintetgöra SAP: s strategi med S4 / HANA och BW / 4HANA? Kanske. SAP kommer att erbjuda funktioner som ingen annan kan erbjuda vid de högre applikationsnivåer över HANA. Idag är HANA en del av en mycket bredare databas mix och göra Business Warehouse kunde bevisa en riskabelt drag.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

HANA vyer som kombinerar SQL uppgifter logik och infödda information från SAP S / 4HANA,. In-minnesprestanda,. Nytt användargränssnitt;. Automatisk partitionering av data,. Unified uppgifter laststyrning,. Användning av uppgifter där det ligger både i äldre system eller data sjö.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta