SAP och Oracle går head to head

Den här veckan ger SAP och Oracle tittare en möjlighet att se dessa jättar gå head to head i underhållnings insatserna som varje har stora konferenser. SAP är i Phoenix med TechEd medan Oracle tar över Moscone Center (och en hel del av det omgivande området) med sin gigantiska Open World spelning. Detta år både gör tung användning av video på en mycket mer professionell nivå än vad vi har sett tidigare.

SAP är SAP har integrerat Ustream i sin online-närvaro, har Oracle gått för en anpassad Livestream, föll i sin online-närvaro. Olika trådar och en annan känsla till varje. Vid en första anblick, jag föredrar det sätt SAP har gjort det, ger individuell uppspelning. Oracle å andra sidan verkar ha gått för “allt i ett” spel, sy ihop bitar från olika grundtankar, informella intervjuer och så vidare i en daglig komposit tillsammans med direktsändningar.

Eftersom detta är Oracles stora årliga plask, det finns mer variation på deras smörgåsbord med en kombination av produktlanseringar, tekniska sessioner och intervjuer med industrin rockstjärnor som James (Mr Java) Gosling och Tom (Mr Database) Kyte. SAP å andra sidan har valt att lägga mer uppenbar betoning på partner, SAP ekosystemet och SAP mentorer med ett likriktat timme program.

Även SAP: s show har ännu kick off (som i skrivande stund) likheter redan fram. Det är tydligt både plan för att göra en stark betoning på deras respektive partnerekosystem. De uppmuntrar parter att bygga vertikala marknaden applikationer som fyller i de många vita fläckar alla har i sina programstackar. Det har naturligtvis att bli en “grön” skiftning till båda.

Jag hoppas Oracle väljer att leva ström Marc Benioff, vd Salesforce.com keynote om jag inte kunde se något särskilt planerad. Om Oracle inte jag är säker på att någon kommer YouTube det.

Ryktet säger att Larry Ellison är Oracles VD planerar att använda hans nära ut keynote att släppa några Fusion Apps bomber. Om sant då tidpunkten kunde ha varit bättre. Lämnar den för att hålla kan tillåta Oracle att gå ut på en hög ton, men det förlorar möjligheten att fånga hela publikens fantasi.

Om man tittar på SAP: s tidsplan det ser ut som de har missat ännu ett tillfälle att ta itu med mid-market. På tal till mitten av marknadspartners, är detta att bli en smula irriterande, särskilt som företaget har långt fler medelstora kunder än stora företagskunder.

Om du inte har tid att lyssna på showerna så finns Twitter-flöden # oow09 för Oracle och # sapteched09 för SAP. Jag har både inrätta sida vid sida i Seesmic Desktop (enligt bilden överst.) Det är också bra att se varje företags fans gillade vad de ser. Ger stor motvikt till surkarter som mig!

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget