SAP och TIBCO: ett äktenskap att göra i helvetet?

Dana Gardner säger att TIBCO måste ju vara i skottlinjen för en strategi. Jag håller med. Dana tror Sun är den naturliga allierade

Andra leverantörer kommer att påverkas avsevärt av den föreslagna koncentrationen också. Red Hat, Sun Microsystems, och TIBCO kommer att möta en tuffare marknad. Det beror på att Oracle kommer att ge Linux och andra förmåner öppen källkod värde (till trubbiga Red Hats differentiering) ger djupare egna transaktions egenskaper (för att etsa bort på TIBCO differentiering), och erbjuder one-stop shopping för en fullständig och robust Java-miljö (till ytterligare förnedra Suns påstådda Java fördelar).

Solen – en engångs Oracle medarbetare wannabe – ser särskilt utslagna i en IBM-Microsoft-Oracle / BEA världen. Kanske TIBCO och Sun kan behöva arbeta tillsammans?

Med tanke på den historia mellan Sun och TIBCO jag hade kanske överens förutom att jag ska gå ut på en lem och hävda TIBCO kunde göra en bättre passform för SAP. Innan de “nära händelser” komma pålning i säger att jag är galen, anser att dessa sex skäl

Jag kunde vara långt borta bas och det finns många skäl till varför det kan vara en icke-starter. I e-postkonversation, investment manager och kolleger säger Oregelbunden Jason Wood han skulle bli chockad över en sådan åtgärd

Jag skulle för min del rensning SAP någon lyssnar om de köpte TIBCO. Vad skulle det ge dem? Annat än massiv förvirring bland kunder som har sålt Netweaver vision för de senaste fyra åren.

Det har föreslagits att SAP har tillräckligt på sin tallrik sortera ut sitt BusinessObjects förvärv och att försöka plocka upp en Palo Alto baserat företag med en tysk klädsel inte gippar. Jeff Nolan tänker SAP inträde i BEA striden är en icke-starter så TIBCO inte kommer att bli någon mer tilltalande. Å andra sidan är det värt att komma ihåg att Netweaver chef för produktmarknadsföring är en TIBCO alumner. Konstigare saker har hänt.

Dana föreslår att Oracles planerade förvärv av BEA har potential att köra SAP i IBMs armar. Jag kan inte se det även Larry Dignan tror att det är bara en tidsfråga. För mig är IBM en konsultverksamhet som händer att sälja programvara. SAP är ett mjukvaruföretag först. Var är passformen? I konkurrens med skulle jag håller med. De är alltid stöta upp mot varandra i affärer så IBM tar ut en mer sälj problem låter lockande.

Det finns en hel del teknisk crossover mellan SAP och TIBCO och som skulle kunna vara en propp i alla SAP / TIBCO scenario. Andra kan inte tänka ett sådant äktenskap. Dennis Byron noterade tidigare under året

Enligt min mening, inte SAP inte för avsikt att konkurrera head to head med neutrala BPM aktörer såsom TIBCO på kort sikt. Men SAP kommer att göra nästan vad som helst för att se till att det inte förlora någon mer långvarig SAP-användare till TIBCO eller någon annan. Det är den bästa nyheten av allt för SAP användargrupp och nästan garanterar framgång för NetWeaver BPM.

SAP kan inte för avsikt, men det kan ha något annat val. Det har blivit sårad tidigare på platser som Pirelli där företaget används TIBCO att konsolidera SAP instanser snarare än punga över för (vid tiden) mySAP licenser utöver vad man redan hade.

SAPS BusinessObjects förvärv har sugit mycket kapital av SAPS kistor, men jag ledde till förstå den fortfarande har cirka $ 2 miljarder dollar i krediter. Vid förra fredagens nära, var TIBCO värderas till $ 1,75 miljarder dollar, upp 13% på dagen även i tidig handel, gled TIBCO tillbaka 3%. Under det senaste året, knuffade det värde $ 2 miljard. Så även om SAP gillar tanken på en TIBCO hookup, skulle det vara en sträcka på aktuella kreditgräns nivåer.

Vad betyder SAP säga? I en artikel i Financial Times som diskuteras Oracle, dess föreslagna BEA förvärv och SAP-svar, Henning Kagermann, SAP VD antydde möjliga framtida överraskningar

han upprepade negativa investerare reaktion skulle inte sluta SAP från att begå fler erbjudanden i slutkundsmarknaden. “Vi kategoriskt inte utesluter ytterligare stora förvärv”, sade han.

Överallt där det slutliga hem för TIBCO kan vara, behöver någon att sätta den ur sitt elände. Alternativet att fortsätta att göra det ensam ser alltmer dyster. En skenäktenskap med SAP som friare kan se mer tilltalande än många tror.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

TIBCO styrka för finansiella tjänster, Telco och verktyg speglar både SAP-närvaro och ambitioner för dessa marknader. Finansiella tjänster i synnerhet ser mogen för paketerade applikationer efter år av “rulla din egna,” särskilt i mitten av marknaden där SAP vill göra ett namn med Business ByDesign. Den senaste tidens hicka i FS marknaden ont TIBCOs sista kvartalet men jag har inte hört något som tyder på en långsiktig bild. Om de möjligheter uppväger de långsiktiga riskerna sedan slående nu medan TIBCO är jämförelsevis svag vettigt,. SAP vet en hel del om TIBCOs middleware plattform från tidigare relationer men har aldrig lyckats hålla jämna steg med TIBCOs teknik, särskilt i komplexa uppdrag. Ett förvärv skulle ge SAP med rik erfarenhet för att göra denna typ av spel,. TIBCO tidigare förvärv av Spotfire ger ett analys tuck-in som hjälper fortsätta SAP resa att fördjupa expertis på området på marknader där det antingen har en närvaro eller är ute efter att få dragkraft . med f inally vaknat till ESB spela, har TIBCO nu en vettig berättelse för mellanmarknaden. Återigen, sammanfaller det till SAP BBD positionering, särskilt om och när den rör sig upp marknad. Det finns en god mängd crossover med kunder. Detta ger SAP möjlighet att antingen fördjupa penetrationen på förmånliga villkor eller erbjuda sina kunder en hands off tillvägagångssätt för storskalig affärsintegration samtidigt lära sig mer om tekniska utmaningar detta innebär. Hursomhelst, SAP ser ut som bra kille i en annars Oracle / SAP / IBM centrerade världen,. Trots en fortsatt uppfattningen att SAP är fast i en NMH (inte gjort här) attityd, det finns tecken på att företaget är öppet för innovation från varhelst det kommer. Kolla in SAP användning av ZohoCreator för TechEd som en liten men signifikant exempel. TIBCO har alltid positionerat sig som tillämpningar agnostiska. Denna typ av tänkande skulle gynna SAP då den växlar till en värld där det redan vet (men kan inte erkänna) att världen inte är SAP centrerade men heterogen och chock full av egen kod.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner