SAP: s HANA går in ramp upp, Accenture partner om Business ByDesign

SAP har meddelat att man går igenom kundens ramp upp med sin HANA in-minnesteknik. Under telefonkonferensen Dr Vishal Sikka, SAP CTO sade att under tidig bygger, var det möjligt att montera en 10 blad maskin för $ 532.000. Han sade också att testa, kunde fullständig analys med hjälp av flera datakällor som uppgår till 460 miljarder poster på mindre än 60 sekunder företaget: “Det krävs endast en 3TB maskin”, säger Dr Sikka. SAP rapporterar att

Mycket komplexa rapporter och frågor mot 500 miljarder point-of-sale poster kördes på mindre än en minut, tack vare den unika multi-core algoritmer. Detta resultat uppnåddes på ett system med 10 blad och 32 kärnor vardera.

SAP HANA skalor linjärt med prestanda i proportion till förbättringar hårdvara så i framtiden kunder kommer att kunna distribuera system med 1000 eller fler kärnor som möjliggör komplexa realtidsanalyser.

SAP har bemästrat massiv parallellism för företagsprogram (t.ex. åldrande) med dess in-memory computing motor, utnyttja dessa fördelar för affärsapplikationer.

Beskriver effekten han ser, Dr Sikka sa: “Under det senaste decenniet har flera framsteg har hänt i hårdvara som har varit ganska dramatisk natur som tvingar en gång i en generation omprövning av mjukvarulager över hårdvaran.”

Under samtalet Christian Ritter av Hilti talade om tidiga resultat tyder på företaget skulle spara 700-800 timmar, vilket motsvarar en heltidsanställd, att hantera vissa former av analys. Han bekräftade detta var ett av många möjliga tidsbesparande scenarier men räknar HANA att bevisa “transformational.”

SAP är närvarande vårda tidiga kunder på HANA men har sagt detta så småningom kommer att rullas ut till partners för att genomföra dem. I ett meddelande som fungerar som motvikt till Oracles one-stop-shop strategi, är SAP samarbetar med Cisco, Dell, Intel, Fujitsu, IBM och H-P på HANA implementeringar.

Företaget valde att inte avslöja prissättning, men det är min uppfattning att SAP är ute efter att bygga en pipeline av 40-60 av sina största kunder. Prissättning kommer sannolikt att vara värdebaserad och att det är ute efter en all-in siffran runt $ 10 miljoner dollar per affär. Varje del kommer att utvärderas baserat på behov och under samtalet, bekräftade företaget att varje engagemang kommer att vara unik. Bortsett från Hilti, SAP som heter Coca-Cola och den indiska baserade Fortune Group som tidiga kunder.

Accenture parter om ByDesign

I andra nyheter Sukesh Choubey, Accenture ledningen i Indien sade under en intervju på SAP TechEd TV som Accenture samarbetar med SAP för affärs ByDesign. Detta kommer ovanpå tidigare nyheter där jag konstaterade att Infosys överväger inrättande av en BYD enhet. Det kommer att fungera som återförsäljare, genomförare och lösning utvecklare. Accenture kommer sannolikt att använda sina kundrelationer att erbjuda BYD som en lösning för sina stora SAP-kunder som har dotterföretag där BYD kan göra en förnuftig och ekonomisk passform.

Detta är ett intressant drag och uppfyller löftet om en fråga jag frågade Henning Kagermann, då VD SAP. Vid den tiden, sade han företaget inte skulle driva BYD i dotterbolag trots att det är en uppenbar snabb vinst. Argumentet sprang att stora företag skulle begära SAP genomföra på platser där det finns unika lokala krav och som inte sågs som ekonomiskt. Idag är BYD tillgänglig för USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Indien och Kina. Återigen, jag förstår SAP har planer på att bygga ut BYD till en koppling av andra länder under 2011. Denna ström kort sikt brist på global distribution kommer kläm Accentures förmåga att göra erbjudandet tillgängligt för alla sina kund dotterbolag men ger det en rättvis chans på ramp denna verksamhet.

Den fråga som är skyldig att vara på allas läppar: kommer storskaliga partners levererar på SAP: s vision om att genomföra BYD på ett kostnadseffektivt sätt? En annan fråga: hur snabbt kommer SAP att leverera tillräckligt i SDK för att möta skräddarsy behov av stora kund dotterbolag?

Det är frågor jag förutse kommer att uppstå under nästa veckas SAP Influencer Summit hålls 9 december i Santa Clara.

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget