SAP vs Arbetsdag – härd / Memory Resident DB Användning

Jag fick ett par återkopplings artiklar och en ett par av e-post re: den tidigare inlägg på SAP och arbetsdag. En av frågorna var på de relativa skillnaderna i tillvägagångssätt som SAP och Arbetsdag använder när det gäller in-core / minne bosatt teknik.

Jag hade en lång konversation med denna teknik med SAP grundare Dr Hasso Plattner runt 2005 när företaget började arbetet med en ny Application Suite kodnamnet A1S. Vi vet nu denna produktlinje under namnet Business ByDesign. Tillfällighet, var Arbetsdag ades samtidigt och det var med i härden databasteknik som en del av sin programvara design. (FYI – SAP: s Plattner har just skrivit en bok, In-Memory Data Management Jag fick bara en kopia av boken i veckan men inte har läst det på grund av tidsbrist och kundernas krav..)

SAP har fått en miljon saker som händer med deras in-memory teknik och det är definitivt inte begränsad till bara Business ByDesign. HANA, Business Objects (BOBJ) …. Några av deras in-minnesteknik är egenutvecklade och några köpte. Medan BOBJ hade ganska arv att använda denna teknik innan SAP förvärv (och SAP hade sina egna utvecklingsinsatser använder det också), de har fortsatt att investera i och utnyttja båda företagens kompetens och produkter.

På Sapphire 2011, SAP hade en stor tävling händelse som lyfte de bästa tolv i minnet appar som skapats av SAP människor globalt efter bara 30 timmars utveckling. Jag har inga tvivel om att de gör härd db lösningar en viktig prioritering för företaget och ser dem som ett sätt att driva värde för kunderna. Jag såg massor av exempel på detta.

Arbetsdag har gjort i minnet db teknik deras primära databasteknik. Detta var ett medvetet beslut av deras från början. Relationsdatabasteknologi används huvudsakligen som en backup lagringsmedium för dem. På grund av detta, inte Arbetsdag inte använder, till min förståelse, subledgers i deras i härden databas. De håller käll transaktioner i minnet och kan sortera, analysera, och upprepa data i nästan oändliga kombinationer utan någon verklig ansträngning. Flytta relationsdatabas innehåll till halvledarminne utan att eliminera alla uppsägningarna är inte bara ineffektivt, men det skär ner på hur enkelt data kan åter anges i olika vyer (till exempel skapa en daglig fast böcker av månads Reskontra uppgifter kan vara svårt om inte programmet går hela vägen tillbaka till källtransaktionsdata och plockar upp justeringar till alla andra delsystem på vägen.)

Båda företagen använder uppgifterna i dessa system att göra otroligt snabba utredningar och analyser. Av detta finns det ingen tvekan om. Tidigare undersökningar och analyser i andra system var antingen alltför tidskrävande att slutföra, omöjligt eller inte är tekniskt möjligt. Arbetsdag undersökningar kan jaga data genom systemet nästan som en borr-around kapacitet på steroider. Jag tror att detta är aktiverat främst på grund av in-core minne databas är principen datalagringen.

Framöver någon leverantör använder i-kärna / minne bosatt databasteknologi kommer att ta itu med en ny utmaning: petabyte data. För närvarande måste de flesta i-core system fungerar inom en 2TB (terabyte) gräns. SAP behandlas särskilt denna punkt på tisdag. En SAP verkställande angav att de kan nätverket 100 servrar tillsammans och uppnå en 200TB storlek härd databas för att söka. Den enorma virtuell server fortfarande åter resultat på bara några sekunder.

Moores lag kommer utan tvekan att höja 2TB gränsen snart till 4 TB, 8 TB, 16 TB, och så vidare mycket snart. Petabyte data som söker är nyckeln till att bearbeta massdataflöden från väder ingångar, sensorer, geografiska koordinater, verktygsmaskiner, energiförbrukning avläsningar och många fler icke-redovisning dataflöden.

Är detta en nyckelteknik? ja. Är detta något som bör vara en del av en ERP-leverantör lösning set? ja. Har leverantörer tänkte alla potentiella användningsområden för den nya tekniken? inte ännu men vägen kommer utan tvekan att leda till några intressanta resultat.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus