Seagate lagringsteknik kan omdefiniera datacenter arkitektur

Den nya Seagate Kinetic Open Storage Platform möjliggör för avlägsnande av den särskilda lagringsskiktet och ersätter den med Ethernet Attached Storage hårdvara (hårddiskar i denna första iteration) som tillåter applikationer att skriva direkt till det. Resultatet, säger Seagate, förbättras systemets prestanda och skalbarhet, minskad overhead, och TCO minskat med så mycket som 50 procent för lämplig förvaring.

Dagens tillkännagivande återspeglar tillgängligheten av Ethernet-aktiverade enheter och mjukvaruutveckling plattform, med kodbibliotek och API: er som krävs för att bygga enheter med den nya plattformen.

Seagate tror att den nya plattformen kommer att ha en direkt inverkan på kapital- och driftskostnader för användare som upprätthåller stora mängder relativt statisk data, vilket är den nuvarande fokus molnbaserad lagring.

Bilder, säkerhetskopiering, arkivinformation är kött och potatis av moln lagring marknaden och lämpar sig för de stordriftsfördelar. Datan är oftast skrivas en gång och läsa ibland (Seagates forskning återspeglas att över 90 procent av de lagrade data var statisk) och det primära kravet för leverantörer är att ge så mycket lagringsutrymme på en så låg kostnad som möjligt.

Genom att eliminera inköpskostnaden för traditionella lagringsservrar, plattas lagringsarkitektur, och kraftigt ökande lagringskapacitet, anser Seagate att de totala kostnaderna i samband med förvaring inte bara reduceras avsevärt, men att bieffekter – i form av minskade personalbehoven och en minskning i effekt som krävs – även kommer att tillfalla användare av denna teknik. En stor del av detta åstadkoms genom fullständigt avlägsnande av kravet på lagringsservern och kostnaderna för serverklass hårdvara och dess pågående operativa kostnader.

De förväntade prestandaförbättringar kommer från två nyckelfaktorer: data strömmas till enheterna som skrivet, och applikationsservern inte längre hanterar skrivprocessen till hårdvaran, lossning denna uppgift till underrättelser om enheterna.

Seagate ser potentialen för en 400-procentig ökning av slumpmässiga skrivprestanda på grund av detta. Den andra Tricket är att enheterna gör utrymmet ledningen, inte filsystemet, vilket kan resultera i en minskning av så mycket som 50 procent i metadata i samband med varje enhet skriva. Dessutom, vanliga uppgifter såsom fil kopior, eller något som helt enkelt innebär att flytta data från en plats till en annan, kan överlämnas helt till lagringssystemet, vilket frigör serverprocessorn för andra uppgifter.

Seagate meddelar en veritabel “vem är vem” av moln och lagring leverantörer som de har fått ombord, allt från Amazon Web Services till Microsoft Azure till Google samt ett antal systembyggare och ISV: er.

Det finns inga ord men när de första kommersiellt tillgängliga produkter kommer att finnas tillgängliga från systembyggare, som i dag är Seagate ännu inte ge släppnivå hårdvara till dessa kunder. Men genom tiderna utvecklare har stabil, kommersiellt redo programvara att gå leverera planerar Seagate att vara i full produktion i beslag.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip