Sears Holdings tech-driven moderniseras får kämpa som detaljhandels tank

Sears Holdings stor omvandling kretsar kring en tekniskt driven plan som smälter fysisk shopping, digital tillgång och medlemskap punkter, men företaget kunde få slut på tid som dess detaljhandeln sjunka.

Återförsäljaren på torsdag sammanställt några dystra samma butiksförsäljning. För kvartalet som avslutades 6 januari, föll Sears samma butiksförsäljning 9,2 procent och 5,7 procent vid Kmart enhet. Som ett resultat, är Sears Holdings projicera en nettoförlust på $ 250 miljoner till $ 360 miljoner euro, eller $ 2,35 till $ 3,39 per aktie. Justerat nettoförlust kommer att vara mellan $ 2,01 en aktie och $ 2,98 per aktie.

Aktier tankas efter timmar handel. För helåret kommer Sears Holdings förlora mellan $ 1,3 miljarder $ 1,4 miljarder dollar, eller $ 11,85 och $ 12,88 per aktie. Med andra ord, kommer Sears Holdings förluster för året vara så ful som några av sina butiker. Den goda nyheten är Sears Holdings har $ 1 miljard dollar i kontanter och en kreditfacilitet på $ 2,3 miljarder kronor.

Men den stora frågan är om Sears “stora turnaround plan, som kretsar kring IT, kommer att rädda dagen.

Sears Holdings officiella linje i ett uttalande

Under kvartalet fortsatte vi att proaktivt förändra vår verksamhet till en medlem centrerade integrerad återförsäljare utnyttja vår Shop Your Way ™ ( “SYW”) program och plattform. Som tidigare nämnts är vi övergår från ett företag som historiskt sett har fokuserat på att driva en butiksnätet i ett företag som erbjuder och levererar värde genom att tjäna sina medlemmar på det sätt mest praktiskt för dem: om i butiken, i hemmet eller genom digitala enheter.

Och medlem engagemang var 69 procent av omsättningen för de nio veckor som slutar 4 januari, upp från 58 procent från ett år sedan.

Här är problemet dock. Sears svälter det inre av sina butiker för att investera i andra plattformar. Kan man verkligen vara en integrerad återförsäljare om den fysiska butiken erfarenhet behöver arbete?

I en PowerPoint, gör Sears Holdings planen inte ser så nötaktig. Liksom andra återförsäljare, vill Sears att vara high-tech, omnichannel, bra priser och använda online och mobila kanaler väl. Här är problemet: Sears är sent. Väldigt sent.

Planen för Sears är att utveckla digitala och sociala relationer med kunder, använda Analytics för att göra riktade erbjudanden och utöka sin marknadsplatsen och leveransalternativ. Sears vill efterlikna Amazon i många avseenden. Lycka till med att en.

Låt oss rulla generalplanen

Bortsett från de uppenbara utmaningarna genomförande från ett teknikperspektiv det slående hur Sears bara försöker nu att göra en retail-möter-tech omvandling efter återförsäljare såsom Best Buy, Target och Wal-Mart är redan på andra sidan av berget. Den stora risken här är att Sears brist på investeringar i fysiska butiker kommer att påverka dess digitala och sociala relationer. Det är inte som kunder kommer att välja kanaler och markera Sears Holdings varumärken på olika sätt.

Det är allt ett varumärke som råkar vara verkligen kämpar nu. Kanske Sears bör bli en direkt återförsäljare och dike sina butiker helt.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

PayPal utökar samarbetet med Mastercard