Securifi Almond router: Ett bra val för technophobes

Jag bor i en liten stad på vischan. Tekniskt kunniga är sällsynt och ekonomin dålig. Folk kommer ofta till mig för att få hjälp.

Om du är nöjd konfigurera routrar, du är inte Almond mål demografiska.

Så när en tech-fobiska vän behövde hjälp med ett nätverk, lånade jag henne en Securifi Almond router som jag köpte på nätet och visade henne hur man använder den. Hon har ingen aning om hur datorer eller nätverk fungerar och ingen lust att lära.

Almond har en liten – 7cm – färgpekskärm på sin lilla, svart, rektangulär kropp. Å ena sidan är två Ethernet-portar, en återställningsknapp, ineffekten och en penna. Om du har feta fingrar, som jag, kommer du att använda pennan ofta.

Jag inkopplad Almond i och intensifieras genom installationen med henne. Den första valet står mellan att använda den som en router eller som ett intervall extender. Göra det valet och guiden leder dig genom installationen steg för steg.

Den mest komplicerade delen av installationen är att ange lösenord på tangentbordet lilla skärmen. Pennan är viktigt om du inte är helt skickliga.

Sedan slog jag återställningsknappen och hade henne gå igenom processen, inklusive lösenord. Routern minns lösenord, så normalt skulle du bara skriva in det en gång, men återställnings raderar lösenord också.

Internet-tjänst kan vara flagnande här, så ett par dagar senare fick jag ett samtal, “Internet ner! Vad gör jag?”

Så jag fick henne började – slå på vänsterpilen flera gånger – tills hon var på utgångsläget. “Välj inställningsmenyn.”

När hon gjorde det guiden guidade henne genom processen i några minuter och hon var igång igen. Utan mig att göra ett hembesök!

Hon har använt Almond i flera månader och det har räddat mig ett antal resor. Här är för- och nackdelar.

Fördelar

Nackdelar

Om du är nöjd Konfigurera routrar idag, eller du har en många nod hemnätverk, är du inte Almond mål demografiska. Men om likhet med mig, du har vänner som förlitar sig på dig för teknisk support, är detta en bra produkt att rekommendera.

Den närmaste konkurrensen på Mac är Apples egen flygplats produkter. Jag använder en AirPort Extreme tillsammans med tre åtta port gigabit switchar för att binda min utrustning tillsammans. Men även Apples Airport Utility är långt ifrån så enkelt som Almond.

Jag köpte Almond baserat på dess löfte om enkel att använda. Baserat på flera månaders användning av en teknisk oskyldig – och de sjunkande rop på hjälp – Almond levererar.

Enkel grafisk installationsguiden som noobs snabbt kan bemästra,. Minimalist fysisk design,. Fristående, ingen dator behövs,. Bra resultat för genomsnittlig användare, upp till 300Mbs.

Artig kommentarer välkomna, naturligtvis. Nämnde jag att jag köpte den med mina egna pengar på pris?

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Pris. Almond kostar $ 70, ungefär dubbelt så mycket som en nördig router liknande specifikationer,. Två 10/100 Ethernet-portar,. Tappa inte pennan, Nej 5 GHz-bandet.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Inlärningskurva

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Långtids omdöme

Storage Bits ta