Silent Circle dödar tyst ordern canary

Silent Circle har avbrutit sitt options kanariefågel, hävdar avlägsnandet av den amerikanska gag order lösning var en “affärsbeslut.”

Företaget har byggt sitt rykte på att sätta den personliga integriteten och säkerheten för användarna första och är välkänd för Blackphone, en mobiltelefon utrustad med en anpassad Android operativsystem som sätter användarna med en integritets första sätt att kommunicera.

Silent Circle verkligen kom till sin rätt i kölvattnet av den tidigare amerikanska National Security Agency (NSA) entreprenör Edward Snowden explosiva utlämnande av byråns praxis övervaknings massa eftersom fler människor blev fokuserade på att dölja sina digitala fotspår och hålla spioneri ögon i schack.

Options kanariefåglar ökade i popularitet. När företag får krav på användardata från amerikanska myndigheter, de förbjudna att offentliggöra dessa krav. Dock bör ett företag publicera ett uttalande uttryckligen säger att de inte har fått en fullmakt för användardata – eller ta bort ett sådant uttalande – detta tvetydig indikerar att användarnas personliga integritet har äventyrats av amerikanska myndigheter.

Av någon anledning, Silent Circle sida där bolaget tidigare värd dessa kanariefåglar nu inte längre fungerar som rapporterats av Techcrunch.

A Silent Circle talesman sade att avlägsna options kanariefågel och avbryta dessa shout outs till användare var en “affärsbeslut” – men vad det egentligen betyder är någons gissning.

Silent Circle chefsjurist Matt Neiderman berättade publikationen

Detta uttalande är ungefär lika vag och förvirrande eftersom Silent Circle påståenden att ett “affärsbeslut” var orsaken till att stänga options kanariefågel. Det lämnar oss att undra om stängningen baserades på teckningsoptioner för användardata som bolaget har fått – snarare än “inte fått” – eller helt enkelt om att stänga kanariefågel var bara ett sätt att stoppa någon form av bakom-the- scener spottade med brottsbekämpning.

Hursomhelst, ta bort options kanariefåglar skulle kunna störa integritetsmedvetna användare, särskilt som företagets produktsortiment bygger på öppenhet. Såvida verksamheten håller sig till sin egen tro, kan detta skada Silent Circle rykte.

Huruvida teckningsoptions kanariefåglar är upplysnings brott – även bara indirekt – är fortfarande en fråga för debatt, men Silent Circle är inte den enda organisation för att stänga dörrarna på sådana system.

Tidigare i år, Electronic Frontier Foundation (EFF) stängt Canary Watch, ett projekt som övervakade företagets options kanariefåglar och eventuella förändringar som indikerade informationsgivning till amerikanska myndigheter.

: Svår Silent Circle Blackphone sårbarhet låter hackare att ta över

I juni släppte Silent Circle den senaste versionen av SilentOS komplett med en “sekretess mätare” som gör det möjligt för användare att kontrollera inställningarna för sina telefoner och appar att ligga steget före eventuella ändringar nätverks som kan påverka deras säkerhet.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år, Chrome och börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra, det Hyperledger Project växer som gangbusters, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer