Silicon Valley resa för Qld minister

Queensland informations- och kommunikationsteknik, minister Robert Schwarten har planerat en resa till USA och Kanada, för att möta globala tech jättar och topprankade offentliga sektorn, tekniska tjänstemän.

Robert Schwarten, (Credit: Queensland regeringen)

Schwarten sade i ett uttalande sent i går att IKT, industri var snabba och ständigt utvecklas och var “avgörande, betydelse för Queensland” som staten försökte att bygga, landets starkaste ekonomi.

Queensland regering spenderar cirka $ 1 miljard årligen på, IKT och vi vill säkerställa att vi får valuta för pengarna “, sade han,. Fortsatt innovation inom IKT kommer att vara nyckeln till att lösa några, av de största utmaningarna Queensland i framtiden.

Under den amerikanska resan, som startar idag, kommer Schwarten träffa, Dell, IBM, HP, Microsoft, Cisco och Google.

Dessutom kommer han att träffa personal från den amerikanska delstaten Texas, som han sade var en “erkänd marknadsledare inom IKT konsolidering över, regeringen”, liksom Kanadas nationella Chief Information, officer och teknik personal från Boeing.

Tillsammans med ett antal andra tjänstemän, kommer Schwarten ta hans, IKT rådgivare, Chris Cummins på resan, som också kommer att, omfatta diskussioner med amerikanska tjänstemän från bostads avdelningar, en av hans andra portföljer.

Nyheten kommer som Queensland har under de senaste åren, beskrivs ett antal stora initiativ för att öka effektiviteten i, delstatsregering användning av teknik, såsom centralisera upp till, 200.000 e-postkonton i ett system och befästa upphandling, aktiviteter.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck