Singapore e-marts bör erbjuda leverans samma dag

I Amerika, Google, eBay, Amazon, och snart kommer att vara-återuppstod Kozmo.com erbjuda leverans samma dag, ofta på mindre än 90 minuter, nästan någon produkt som du kan önska.

Det är den ultimata i bekvämlighet, sitta vid skrivbordet, surfa på shopping webbplats, klicka på en knapp för att köpa, och objektet dyker upp inom kort på din dörr. Vem behöver förändras ur sina pyjamas längre?

Singapore har online-snabbköp (Redmart och Cold Storage är två av dem) tillgängliga för konsumenter, men varken erbjuda omedelbar leverans. De har också i allmänhet bygga sin webbplats runt en vecka shoppingupplevelse snarare än en bekvämlighet butik liknande dagliga inköp tillfälle.

Skulle inte Singapore vara en idealisk stad för omedelbar leverans för tusentals varor? Med den allestädes närvarande köpcentra och megamarts, en leveransservice som samarbetar med dessa återförsäljare erbjuder ett stort urval av varor inom ett kort avstånd från kunden.

Det finns många företag i USA med olika affärsmodeller att titta at– Deliv, Postmates, eBay nu, till exempel. Med den höga koncentrationen av människor i ett litet område, lägre personalkostnader för Singapore, och tillgången på varor även i ett sådant litet område, verkar det som en möjlighet som väntar på att hända.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Start-Ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, Start-Ups ;? Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det