Singapore, Malaysia osannolikt att genomföra sociala medier lagar

Singapore och Malaysia kommer sannolikt att genomföra sociala medier regler amid ökningen av sociala nätverk inlägg underblåser religiöst och rasmotsättningar.

“Att införa en sådan förändring skulle vara ett stort steg att ta och innebär att man antar en hållning särskilt skiljer sig tas i de flesta andra länder”, säger Elle Todd, partner på advokatfirman Olswang Asien.

Hon gav exempel på Singapore som tenderar att använda ta ner förfarandet för kränkande och upphovsrätt innehåll.

Todd kommenterade på samtalet i augusti australiska politiker för lagstiftande befogenheter att tvinga sociala nätverk för att snabbt ta bort stötande innehåll. Detta utlöstes av Facebook underlåtenhet att omedelbart ta bort en sida som innehöll rasistiska stereotyper av australiska urinvånarna, även om det så småningom gjorde.

Strängare regler i hela regionen, andra länder i Asien-Stillahavsområdet har gjort liknande åtgärder för att strama åt sociala medier reglering.

Indien kallas för Facebook och Twitter för att censurera innehåll. Slutet av förra månaden, landet sa att det skulle, blocket Twitter, om USA företaget inte bort hat sidor på sajten. Men regeringen, inte genomföra hotet.

I Kina där utländska sociala nätverk är blockerade, lokala sociala nätverk följer reglering av innehåll och blockera anses motbjudande av regeringen innehåll, såsom; politiskt innehåll.

Todd tillade att sociala nätverk som överensstämde med sådana statliga förfrågningar skulle behöva övervaka stora trafikvolymer, förstå en myriad av ofta oklara rättsliga krav och möta potentiella ansvar för “saknas” något.

Sålunda kan en sådan begäran blir en sådan börda som sociala nätverk är ovilliga att acceptera som kan föra dem till relook på kvarvarande verksamheter i regionen, tillade hon.

Censurera inlägg kommer också att vara impopulär hos många användare som sätter gränser på yttrandefriheten som sociala nätverk skulle behöva “fela på sidan av försiktighet” och blockera potentiellt problematiskt innehåll, tillade hon.

Medan Singapore och Malaysia är osannolikt att genomföra strikta sociala medier regler, båda länderna har fall av sociala medierelaterade gripanden. En man greps i, Singapore, 2010 medan en annan i Malaysia, bara förra veckan.

Fördelar med identifieringspolitik små, i Kina, är en del av regeringens sätt att reglera sociala nätverk för att genomföra ett, riktiga namn politik, som kräver att användarna registrera sina riktiga namn att använda sina microblogging konton. Sydkorea brukade ha en liknande reglering men det, återkallade sin online riktiga namn rätten, nyligen efter att hitta det ineffektivt.

Enligt Todd, skulle det vara möjligt för Singapore och Malaysia har ett riktigt namn politik med hjälp av nationella numreringssystemet identitetskort för verifiering.

Men fördelarna med att ha en sådan regel är “ofta begränsad och återigen skulle innebära en stor förändring sannolikt att ses av många som står i proportion till de problem som orsakas”, sade hon.

“I själva verket skulle vissa hävdar att det också skulle ha en negativ inverkan när det gäller otillbörligt skada individens rättigheter, inklusive deras yttrandefrihet, kreativitet och integritet”, tillade Todd.

Med ett riktigt namn politik, en av de viktigaste attraktionerna i sociala nätverk som är att skapa och hantera sin egen persona kan gå förlorade och kan göra för mycket mindre och mindre intressant aktivitet, sade Todd.

Regeringarna måste tänka om det också kan skapa fler problem i fråga om säkerhet för användare om det inte finns något utrymme för anonymitet, sade hon.

“Det finns också en risk att personer kan tillskrivas med ansvar för stötande innehåll i de fall där konton har bedrägligt registrerade hos sina uppgifter, där deras konton har hackats och även om andra tillgång individens pre-inloggad sociala medier nätverk på deras Internet-anslutna enheter “, sade hon.

Användarna behöver inte välkomna sociala medier reglering, Debbie Yong, en malaysisk sjukhusadministratör baserad i Singapore, sade att hon skulle vara “riktigt arg” om de två regeringarna att genomföra sociala medier reglering. “Övervakning och censurera innehåll gör mig arg på grund av mina rättigheter till yttrandefrihet”, säger Yong.

Jag skulle känna att jag bodde i en övervakningsstat. Som om vi inte har gett upp massor av rättigheter redan, vad med, förbjudna ämnen, som religion, politik, “sade hon.

Malaysian Lo Shiang Len, för närvarande arbetslös, överens, och tillade att regeringarna skulle kunna censurera innehåll som inte gynnar dem. Hon noterade att ha en riktiga namn politik kan orsaka identitetsstöld om registreringsprocessen är inte säker.

Men Lo sade att det finns fall då sociala medier regler skulle fungera. Hon sade att sociala nätverk bör ta bort, cybermobbning-relaterat innehåll.

Yong tillade att det inte finns något behov av regeringarna att intensifiera övervakningen som “de inte verkar ha svårt att, spåra politiska oliktänkande ;.