Singapore sätter upp IT-säkerhetsorgan

SINGAPORE – Regeringen har aviserat planer på en ny myndighet tillägnad titta på hot IT-säkerhet och bekämpa cyberterrorism.

Lag minister K. Shanmugam sade att den nya regeringen kropp kommer att vara landets “specialistmyndighet” hantera hot mot den nationella säkerheten, i synnerhet yttre hot såsom cyberterrorism och cyberspionage.

I sitt tal vid en IT-säkerhetskonferens här onsdag, sade han nyligen onlineattacker riktar statliga och privata platser i Sydkorea och USA understryker behovet av att vara vaksam. Singapore, Shanmugam sade, måste anta en mer proaktiv strategi och kunna förutse hängande hot.

Den nya myndigheten, som kallas Singapore Infocomm Technology Security Authority (SITSA), har fått i uppdrag att titta på bör förbättra landets IT-säkerhetsinfrastruktur, särskilt inom sektorer som energi, vatten, bank och finans och transport.

Drivs under behörighet av Singapores interna säkerhetsavdelningen, är den nya myndigheten ansvarar också för ö-statens beredskap att hantera storskaliga cyberattacker och potentiella nätstörningar som kan följa.

Shanmugam sa: “SITSA kommer att utveckla en ram för att ge en heltäckande incidentrapportering, respons och upptrappning process för att hantera nationell nivå nödsituationer till följd av storskaliga cyberattacker.”

Han tillade att ämbetsverket kommer att arbeta tillsammans yrkesverksamma IT-säkerhets från den privata sektorn, som han sade var avgörande för strid ökat samarbete mellan cyberbrottslingar som har skapat fler osäkerheter och svårigheter för cyber försvarare. Ministern pekade på skaparna av Conficker botnät och Waledac malware som ett exempel på samarbete mellan cyber skurkar.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden