Skype riktar småföretag

På torsdag, meddelade bolaget Skype for Business, som består av ny hårdvara, förbättringar av programvara och en webbplats tillägnad småföretag.

Skype, som köptes av eBay förra året, erbjuder programvara som tillåter människor att ringa gratis via Internet från sina datorer. Skype erbjuder även premiumtjänster, såsom Skype-Out, som tar kunder för samtal från PC till vanliga telefoner.

Skype har traditionellt varit tänkt som konsument ansökan. Men företaget säger att 30 procent av sina 75 miljoner abonnenter använder programvara för företag. De flesta av dessa företag är små – ungefär hälften av dem har färre än 10 anställda, sade Skype. Under det senaste året har företaget varit inriktade företagsanvändare.

Skype för Business är utformat för dessa användare, som är för små för att investera i att bygga sina egna Internet Protocol telefonnät eller prenumerera på dyra managed services från en telefon bärare.

Den nya webbplatsen, Skype.biz, fungerar som en central utformad för att ge information och nedladdningar som gör använder Skype enklare. Några av de funktioner som erbjuds bland annat integrera Skype med verktygsfältet Microsoft Outlook och en ny automatisk hanteringsverktyg som gör det möjligt för gruppadministratörer att köpa Skype-krediter för ett konto och sedan distribuera dem till de anställda, som kan använda dem för Skype premiumtjänster som SkypeIn, SkypeOut, telefonsvarare och tredjepartskonferenssamtal.

Skype har också meddelat nya Skype-klar hårdvara inklusive en Plantronics Voyager 510 Bluetooth-headset, en Linksys trådlös Internet-telefon och en Internet högtalartelefon från US Robotics.

Skype har också samarbetat med flera tredjepartsprogramvaruleverantörer, såsom Salesforce.com och WebDialogs, att integrera sina applikationer med Skype.

Skype är inte det enda röst över IP-leverantör gå efter småföretag marknaden. Vonage har två små affärsplaner börjar på $ 39,99 per månad. Webbportaler America Online och Yahoo har infört röst- och fildelningsfunktioner med sina snabbmeddelandeklienter. Yahoo har integrerat sin klient med Microsoft Live Communications Server. Och AOL planerar att lägga till fler funktioner som utformats för företagsanvändare att dess IM-klient senare i år.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor