Skype riktar vanliga konsumenter

Företaget, som ger gratis samtal från dator till dator via Internet, meddelade på tisdagen ett flertal nya produkter som utvecklats genom partnerskap med hemelektronik tillverkare att göra det lättare för människor att använda sin Internet-telefon. Det meddelade också en ny tjänst man lanserar med Kodak som kombinerar levande röstsamtal och fotodelning.

De nya produkterna Skype kännagavs vid CES är utformade för att göra företaget mer konkurrenskraftigt med traditionella telefontjänster och andra Voice over Internet Protocol, eller VoIP, tjänster såsom Vonage. Nya trådlösa telefoner gör det möjligt för användare att vandra bort från sina datorer, och nya adaptrar bör göra det lättare för konsumenter att byta mellan vanliga fasta telefonsamtal och de som färdas över Internet.

Skypes push för att göra sin tjänst mer tilltalande för de vanliga medborgarna är en nödvändighet, analytiker säga. Företaget, köpte förra året av eBay för mellan $ 2,5 miljarder kronor, $ 4 miljarder mer än 70 miljoner registrerade användare, men behöver öka sin marknadsandel. Det har redan gjort framsteg på konsumentmarknaden med en del meddelade i november att sälja Skype startpaket i Radioshack butiker.

Om de bara skulle göra PC-till-PC röstsamtal, skulle de bara få en liten bit av den totala marknaden för VoIP, “säger Lisa Pierce, forskarassistent vid Forrester Research.” Och ärligt talat, det skulle inte vara värt det, med tanke på hur mycket eBay betalat för dem (Skype). De måste erbjuda mer samhällsomfattande tjänster för att skapa medvetenhet och acceptans för sina tjänster.

Specifikt, meddelade Skype att man har utvecklat en ny fristående handenhet så att användarna kan ringa gratis Skype-samtal över Internet utan PC-anslutning. Det meddelade också en ny telefon adapter utvecklats med D-Link, som kallas DPH-50U, som gör att Skype-tjänsten för att användas med en vanlig telefon.

IPEVO, vilket redan gör flera Skype-aktiverade telefoner, har också utvecklat en ny trådlös handenhet och högtalartelefon för att användas med Skype. Och företaget meddelat att Panasonic har också utvecklat en trådlös telefon som fungerar med sin tjänst, så att användarna kan ringa och ta emot Skype-samtal och traditionella samtal på samma enhet.

Skype förväntas göra en annan tillkännagivande med hemnätverk utrustning maker Netgear på onsdag.

Företaget sade också att det är att testa en ny tjänst med Kodak som tillåter människor att skapa en berättad fotoalbum från Kodaks, Easyshare Gallery. När du skapat ett album genom att välja bilder i galleriet, kan användare ringa vänner med hjälp av Skype tjänsten, samtidigt titta på bildspel live.

Bränsleceller mognat på CES 2016

Business, tech ledarnas utmaning: Att hitta innovation som räknas

Ed Bott Weekly Wrap: CES 2016, Cortana på Cyanogen, mer Windows 10 integritet kerfuffle

CES 2016: Amazon Echo Alexa spelar en huvudroll (och hon är inte ens där)

CES, Bränsleceller kommer av ålder på CES 2016, CXO, Business, tech ledarnas utmaning: Att hitta innovationer som betyder, CES, Ed Bott Weekly Wrap: CES 2016, Cortana på Cyanogen, mer Windows 10 integritet kerfuffle, Amazon, CES 2016: Amazon Echo Alexa spelar en huvudroll (och hon är inte ens där)