SkySQL-mariadb fusionen: Vad ska man förvänta sig?

Denna veckas; sammanslagning av SkySQL och mariadb, kommer att öka trovärdigheten för öppen källkod databas bland stora organisationer, enligt det nya bolagets vd – vilket i sin tur kommer att hjälpa den utvecklas bortom sin internet hjärtat med nya funktioner för moln och stora data använder.

Oracles MySQL kan vara den mest välkända öppen källkod DBMS, men nu, MySQL: s skapare är tillsammans igen med sammanslagningen av mariadb och SkySQL.

SkySQL VD Patrik Sallner sade organisationer tvekar, om mariadb, eftersom de inte var säker på sin längre sikt, nu skulle vara mer benägna att migrera.

“Nu finns det ett mer stabilt företag bakom det finns både ett företag och en stiftelse och de -. Titta på många andra open-source projekt – är pelarna för en framgångsrik tillväxt både i antagandet bland samhället och bland företag”, säger han sa.

Sallner hävdade att syftet med det sammanslagna bolaget, vars 350 MySQL och mariadb företagskunder hjälpa utveckla databasen genom sina idéer och önskemål, är att göra mariadb den ledande oberoende och kompatibla öppen källkod databas.

“” Oberoende “är viktigt här eftersom det finns naturligtvis andra open source databaser ute. Men i själva verket i dag, om man tittar på databasmarknaden som helhet, Oracle, IBM och Microsoft kontrollerar majoriteten av de databaser som utplacerade i företag, “sade Sallner.

Eftersom MySQL är nu, kraftigt anslutna med Oracle, många företag inte att det erbjuder en oberoende plattform för dem att samverka effektivt med på grund av den strategiska relationen “, sade han.

Det verkar finnas en blank på marknaden för någon att tillhandahålla en lösning som är mycket neutral och driftskompatibla och tillåter företag att bygga broar mellan de olika andra datalager som de har och effektivt utnyttja denna information sedan för användning i nya tillämpningar.

Sallner citerade mariadb s pluggable lagringsmotorer som gör att den integreras med ett antal NoSQL databassystem såsom Cassandra och LevelDB och Connect lagring motor som gör det möjligt mariadb att samverka med etablerade och databaser.

“Vi tror denna funktion kommer att vara attraktiva för många företag, särskilt större sådana som har olika infrastrukturer, eftersom det ger dem möjlighet att få tillgång till de data som finns i många olika format och ibland inte ens bor i databaser”, säger Sallner.

“Till exempel är LDAP-information något som har varit något av en silo i sig och vi ser nu på potentiellt bygga gränssnitt i den riktningen samt”, tillade han.

Många nya tillämpningar bygger på tillgång big-uppgifter och rikedomen som du kan utdrag ur detta. Kombinationen här samverka med olika databaser och även med lagringsmotorn mot den stora data NoSQL distributioner kommer att göra för attraktiva nya möjligheter att byggas runt mariadb koden.

Medan interoperabilitet är ett område för framtida utveckling, är en annan pågående projekt säkerställa fortsatt förenlighet mariadb med MySQL, så att flytta från MySQL till mariadb fortfarande lätt.

“Stiftelsen har verkligen ett uppdrag att se till att de går samman med MySQL sker framgångsrikt, och det är av intresse för många av våra kunder samt”, säger Sallner.

De nya funktionerna och förbättrad prestanda nu med lanseringen av MySQL 5.6 är utformade för att tilltala kärn webben, moln och mobila hjärtat.

Han tillade att ett tredje viktigt område är resultatet av själva databasen, och hitta förbättringar för, säg, molnmiljöer och i distribuerade arkitekturer.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

“Vi ser nu stora arbetsbelastning i många företag som helt enkelt kräver förbättringar inom många områden av prestanda”, säger han.

Såvitt mariadb ersätter MySQL i LAMP webbserver stack, Sallner påpekade att det redan har gjort just detta i ett antal Linux distributioner -, inklusive Fedora och openSUSE.

. “Det finns många andra viktiga miljöer utöver webbstacken är Molnet stack en anmärkningsvärt exempel där vi arbetar nu med de ledande molnleverantörer – Amazon, Rackspace, HP och en hel del webbhotell samt – att se hur de kan också börja anta mariadb “, säger Sallner.

En stor del av produktutvecklingen som pågått på SkySQL sida hittills har fokuserat på moln aktivering. Vi har byggt en uppsättning verktyg som gör att du kan driftsätta, hantera och övervaka databaser effektivt i molnmiljöer och i dessa hybrid infrastruktur som överbryggar de på premissen datacenters med molnet.

Sallner avböjt att dras på Oracles möjlig reaktion till fusionen, men sade förbindelserna med Oracle MySQL utvecklingsteam är bra.

“Jag ser en öppenhet som jag inte har sett under det senaste året eftersom jag gick med i denna aktivitet och en vilja till dialog och diskutera. Det är väldigt bra för samhället i och ekosystemet runt MySQL. Det finns en rikedom nu olika aktörer som är kör olika strategier. Vi är definitivt inte syftar till att konkurrera head-on med MySQL “, sade han.

De har en viss kundbas och planer för sin egen och vi har för avsikt att utveckla mariadb i en riktning som gör att vi kan ge mer värde till marknaden och identifiera rätt kunder som har dessa behov. Det finns definitivt mer än tillräckligt med utrymme för oss alla. Jag tror inte att Oracle laget har letat alltför specifikt [at oss] – vi är fortfarande mycket liten i sina proportioner som spelare.

Sallner sade om det nya företaget skulle utlösa en förändring i Oracles attityder, det skulle vara en bedrift i sig.

NoSQL databas integration

“Det skulle vara till gagn för samhället i, så jag skulle vara glad om de gjorde det beslutet. Det finns en hel del open-source projekt inom Oracle som kan dra nytta enormt från ökad öppenhet och jag tror inte att det är en stor del av en nackdel att det, så låt oss se “, sade han.

Sammanslagningen återförenar nyckeltal bakom utvecklingen av MySQL, förvärvades av Sun Microsystems under 2008 för $ 1 miljard, som sedan köptes av Oracle för $ 7,4 miljarder under 2010. Vid den punkten del av databasens ursprungliga skaparna hade redan lämnat för att producera mariadb gaffel medan andra bildade SkySQL stöd företag i 2010.

Det nya bolaget kommer att kunna erbjuda key account management till de största och mest krävande MySQL och mariadb användare, som skulle visa en källa till innovation av nya funktioner för den bredare mariadb projektet, enligt Sallner.

“För stora företag som använder MySQL och mariadb, några av dem utveckla sina egna patchar eller ytterligare funktioner ovanpå den grundläggande databasen. Det är ett bra tillfälle för oss att hjälpa dem att behålla och utveckla dessa patchar och de specifika funktioner de behöver för databas “, sade han.

Fortsatt förenlighet mariadb och MySQL

Den mariadb Foundation, som MySQL och mariadb skapare Michael “Monty” Widenius blir CTO, är ute efter att involvera ett antal andra sponsorer för ekonomiskt stöd och bidra kod och utvecklare att den bredare projektet.

“Vi väntar några ledande IT- och internetföretag som använder MySQL och mariadb vara inblandade. Många av dem har grupper av utvecklare som utvecklar MySQL funktioner för sina betal behov”, säger Sallner.

“Det är vanligt att sådana grupper för att tilldela en person att arbeta heltid för ett fundament, så att de kan delta aktivt i arbetet och därmed bli mer medvetna om vad som händer i andra organisationer och den senaste utvecklingen i koden – och, Naturligtvis sedan bidrar till samarbete för att utveckla produkten ytterligare “, sade han.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Oracle take om fusionen

Mest krävande MySQL och mariadb användare

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner