Smart strategi: Samsung Pay expandera till fler telefoner, återförsäljare online 2016

Den mest accepterade digital plånbok i USA expanderar: Samsung planerar att erbjuda online-transaktioner med Samsung Pay och föra sin betaltjänst till fler telefoner under det kommande året.

Galaxy S6 kan vara en mer modern telefon, och det kan se ut mer som iPhone, men det är diskutabelt om huruvida det är en bättre konstruktion än Galaxy S5.

Reuters rapporterade om Samsungs planer efter att tala med Thomas Ko, Samsungs globala co-chef för Samsung Pay.

Ko säger att företaget räknar med att få Samsung Pay stöd för att sänka prissatta telefoner 2016. Det är för att fortsätta Samsung Pay växer som den digitala plånboken är för närvarande begränsad till dyra flaggskepp enheter som Galaxy Note 5, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge och Galaxy S6 Edge Plus.

Vad gör Samsung Pay lätt accepteras på fler ställen? Bolagets förvärv av LoopPay detta tidigare februari.

Till skillnad från kravet på en NFC eller närområdet kommunikation, chip som används av Android Pay och Apple Pay, trådlöst skickar LoopPay kredit- eller betalkort magnetiskt som om en kunds kort var dras vid en betalningsterminal. Det innebär att handlarna behöver inte installera ytterligare eller specialiserad hårdvara för att ta emot betalningar från en telefon.

Naturligtvis Samsung Pay också fungerar med NFC terminaler men för närvarande endast på fyra handenheter. Expandera teknik för att sänka prissatta telefoner kommer att mobila betalningar till en större stråk av befolkningen.

Tillsatsen av online-återförsäljare stöd kommer att göra samma sak, som liknar både digitala betaltjänster som erbjuds av Apple och Google, men också från PayPal. Det förutsätter återförsäljare online kommer att utnyttja Samsung Pay som ett betalningsalternativ, men det är ett säkert kort många åtminstone kommer att överväga det eftersom det skulle ge ett annat alternativ för att slutföra försäljningen snabbare.

Det finns fortfarande en öppen fråga, dock.

USA Har äntligen hunnit ikapp till andra länder genom att flytta till en “chip och PIN” system för kreditkort detta tidigare oktober.

LoopPay nuvarande teknik inbyggd i Samsung Pay ännu inte stöd för chip och PIN-transaktioner. På sin FAQ webbsida uppdaterades senast den 29 januari, säger LoopPay det är “att utveckla en lösning” för att stödja sådana betalningar men har inga detaljer om hur det kommer att göra det eller när.

Oavsett, har Samsung gjort överraskande framsteg i den digitala betalningsutrymme med Samsung Pay redan. Föra den till mer Samsung luren ägare och återförsäljare online bör hålla företaget framåt i vissa regioner – i synnerhet USA – på kort sikt.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet