Smart Thailand ansikten adoption, kvalificerad arbetskraft vägspärrar

Thailand har gjort goda framsteg i att få sin Smart Thailand IT Roadmap från marken, men det kommer att möta utmaningar i att få tjänstemän att använda regeringen molnet (G-Cloud), medborgare att utnyttja e-statliga insatser, och har tillräckligt tech yrkesverksamma att utveckla landets infrastruktur.

Thai nyhetssajten The Nation rapporterade i februari 2012 med uppgifter om färdplanen, säger att det består av två delar – iordningställande landets IT-infrastruktur, och förbereda utbyggnaden av offentliga tjänster. Smart Thailand är en del av den bredare nationella IT-ramverk som kallas “ICT2020”, som syftar till att leda och styra alla delar av ekonomin, särskilt den offentliga sektorn, att gå vidare med ICT antas.

Serene Chan, branschanalytiker för Asia-Pacific ICT praxis på Frost & Sullivan, tillade Smart Thailand kommer att främja användningen av IKT för företag och konsumenter, minska den digitala klyftan i landsbygdsområden och förstärka regeringens effektivitet.

För detta ändamål har regeringen gjort “anmärkningsvärda ansträngningar” för att uppnå dessa mål, till exempel genom att fördela 1 miljon surfplattor till studenter och har 30 myndigheter anta användning av cloud computing i slutet av 2012, Chan påpekade.

“Båda aspekterna markerar en positiv start för djupare penetration grund för IKT-initiativ för att ta bort, vilket ökar antagandet [teknik] är alltid det första steget”, sade hon.

Det hade också genomfört mer än 100.000 Wi-Fi-åtkomstpunkter i hela landet som en del av dess, gratis Wi-Fi-projektet, som överstiger målet på 40.000 accesspunkter för 2012, noterade Neeranuch Kanokvilairat. De ledande telekommunikations analytiker på IDC Thailand berättade ZD detta är en “lovvärd” prestation.

Antagande, utmanar brist på kompetens framåt, trots den lovande början, sade Chan kommer det att finnas vägspärrar framåt för regeringen att uppnå sina Smart Thailand mål.

Till exempel, när myndigheter migrera till G-Cloud, olika informationssystem kommer att integreras för att underlätta samarbete och utbyte av data över de olika enheterna. Detta kan resultera i en “betydande mängd av motstånd” från tjänstemän, konstaterade hon.

Samtidigt, politik roterande datasekretess, styrning och ägande måste ställas in, sade analytikern. Detta innebär interna processer måste digitaliseras och historiska dokument måste omvandlas till digitala format, och detta kommer att kräva en omformning av verksamhetsprocesser, betonade hon.

På medborgar slut, sade Chan att få dem att använda e-förvaltning plattform för informations- och transaktions kommer att vara en utmaning eftersom medvetenhet, utbildning och incitament måste ges för att uppmuntra antagande. Utan ytterligare resurser åtagit sig att utbilda lokalbefolkningen, kommer folk att fortsätta att använda den befintliga manuella alternativ, tillade hon.

Landet är också saknas i IT-personal, konstaterade Kanokvilairat. Denna brist på kvalificerad arbetskraft kommer att märkas som regeringen gör förbättringar på den nationella infrastrukturen, som omfattar Internet-anslutning och en effektiv 3G-nät, säger analytikern.

Han tillade att det skulle vara svårt att främja ett friktionsfritt samarbete mellan statliga myndigheter att erbjuda relevanta tjänster till allmänheten, samt skapa ett varningssystem för tjänstemän att reagera i tid på medborgarnas frågor.

När det gäller landets nyligen har trätt i 3G scenen, Chan noterade Thailand hade varit ett av de första länderna i Asien-Stillahavsområdet att förklara sitt intresse av att anta den trådlösa tekniken för 10 år sedan. Men eftersom telekomsektorn är “politiskt laddade”, försenad här principinställningen och genomförande, förklarade hon.

Som ett resultat, har inhemska aktörer inte kunnat utvecklas så snabbt som deras motsvarigheter i Japan eller, Sydkorea, i att rulla ut nya tjänster konkurrenskraftigt, sade hon.

“Detta hämmar utbredd, spridning, konkurrenskraft och utveckling av lokalt innehåll, som är viktiga aspekter i att få folk att använda den på ett personligt och företagsnivå”, säger Chan.

Fastställa tidsgränser för e-tjänster, för att ta itu med de utmaningar som rör G-Cloud adoption, sade hon att regeringen kan ställa tidslinjer för myndigheter att rulla ut sina initiativ e-tjänster. Till exempel, kan myndigheter planera för dessa onlinetjänster som ska införas under några faser. De kan också samarbeta för att utarbeta riktlinjer och rutiner för datadelning mellan myndigheter, sade hon.

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Myndigheter kan också stödjas med program som genererar medvetenhet och ger möjligheter att söka teknisk rådgivning, tillade hon.

När det gäller bristen på kvalificerad IT-personal, kan regeringen samarbeta med lokala tertiära institut i säkerställa akademiker komma ut med rätt skill att stödja utvecklingen av industrin, sade hon.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott