Softbank går mobilspel utrymme, köper $ 1,5 miljarder Supercell spel

Japanska företaget Softbank har köpt en andel i mobil spel tillverkare Supercell för 150 miljarder yen ($ 1530 miljoner).

Affären, meddelade på onsdagen ger telekomgruppen 51 procent av aktierna i finländska företaget Supercell. Det lilla företaget – stödja ungefär 100 anställda – har några mobila spel på marknaden, men de enda två som erbjuds har visat sig vara populär – som “Clash of Clans” och “Hay Day” är nu värderas till $ 3 miljarder.

Supercell har en daglig omsättning på ungefär $ 2,4 miljoner. Företagets spel är gratis, men i appar ger en stor mängd intäkter. De två free-to-play spel ensam gör företaget mer värdefulla än sociala medier beroende Game Maker Zynga, som värderas till $ 2,8 miljarder kronor.

Zynga, tillverkare av spel som “Farmville” och “Cityville” står inför en tuff ekonomisk tid, nyligen rapporterat att det skulle skära 520 jobb från sin globala arbetsstyrka och nära Game Studios i Los Angeles, Dallas och New York, bland dålig konsument efterfrågan utanför ovannämnda onlinespel.

Softbank andel i Supercell kommer från sin mobila spel tillverkare dotterbolag GungHo Online Entertainment.

Ilkka Paananen, som kvarstår som VD för Supercell, försäkrade företagets användare i ett blogginlägg, säger

Detta nya partnerskap kommer att påskynda Supercell mot vårt mål att vara den första verkligt globala spelföretag, och ger oss tillräckligt med tid för att komma dit.

Paananen anser att en ny marknad för spel har skapats genom free-to-play-modellen och explosionen av mobila enheter, och eftersom dessa spel är tillgängliga för “miljarder konsumenter,” en ny “era” för spel nu existerar.

På Supercell, är en av våra största ambitioner att bli den första verkligt globala spelföretag, “verkställande skriver.” Även om vi nu har en ny stor investerare i Softbank, är det oerhört viktigt att förstå att vi fortfarande är i full kontroll över vår framtid och kommer att fortsätta att arbeta självständigt. I själva verket kan och detta låter överraskande för vissa, jag känner att med denna affär, är vi nu mer oberoende och kontroll över vår framtid än vi någonsin har varit.

Paananen säger att investeringen kommer att bidra till två huvudsakliga sätt – en ökning av resurserna som tillhandahålls av Softbank för att hjälpa företaget att expandera, och stöd av grundaren Masayoshi Son, som är “handlar om på lång sikt.”

son kommenterade

I vår strävan att bli # 1 mobilt Internet företag, skura vi världen på jakt efter intressanta möjligheter och just nu några av de mest spännande företag och innovationer som kommer ut ur Finland. Supercell är ett av de sällsynta och speciella företag.

Marknaden forskare Newzoo uppskattar att år 2016 kommer den globala intäkterna spel på alla plattformar nå $ 86,1 miljarder kronor.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott