Sök efter Bilski syndabockar riktar IBM

Med tanke på den misslyckade Bilski fall ändra status quo när det gäller programvara och affärsmetod patent, är sökandet på syndabockar, för svaga systrar i anti-patent kamp som kan göras öppen för kritik.

Det liknar vad som händer efter en förlorande politisk kampanj. De mest åtagit sig att orsaken hävdar att det är svaga supportrar, som är villiga att göra affärer under de givna omständigheterna, som ansvarar för deras politiska misslyckande.

Så det är att Florian Mueller av Fosspatents har gripit IBM.

IBM har stött öppen källkod, det har ordnat sin affärsmodell för att stödja öppen källkod, bidrar människor och pengar till program som Eclipse, men det har en hel del patent och fortsätter att samla dem.

Det gör affärer med den andra sidan, med andra ord, och erkänner verkligheten.

Mueller detta gör IBM bannlysning. Precis som affärs republikaner ses som bannlysning av medlemmar i Tea Party, ser Mueller IBM: s godkännande av verkligheten som hotar rörelsen han tror på. IBM är John McCain, och Mueller stöder J.D. Hayworth.

För bevis, Mueller pekar på IBM: s egen vän av domstolen kort i Bilski fall som samtidigt vänlig mot öppen källkod inte kräva att domstolarna gör värdelösa de hundratals miljoner har tillbringat åren säkra patenträttigheter.

Specifikt han invänder mot den tredje delen av de korta, rubricerades “Program uppfinningar som gör tekniska bidrag är patenterbara.” Vad tar honom till koka är denna mening

Patentskyddet har främjat fritt utbyte av källkoden på en patenthavarens villkor — som har underblåst den explosiva tillväxten av öppen källkod mjukvaruutveckling.

Detta är IBM: s ställning, och verkar vara den position bana samt. Det är inte Mueller ståndpunkt. Det är i själva verket direkt motsatsförhållande till sin position.

Men låt oss vara tydliga om var folk står. IBM inte sätta sin kod under GPL. Den föredrar Eclipse licensen. Mueller, däremot, är en öppen programvara förespråkare. FOSS och öppen källkod är olika.

Således Mueller kallar IBM: s korta “värsta lögnen någonsin i mjukvarupatent debatten” kallar IBM: s monter “ett hån mot frihet.” Med andra ord, är IBM en fiende, eftersom dess korta verkar vara vad Roberts domstolen följde närmast i sitt beslut.

Vad säger du? Kan IBM fortfarande vara en vän till öppen källkod, eller är du för att ansluta sig till Florian Mueller Tea Party?

? Openoffice är död. Länge leve Libreoffice

Onetime MS Office utmanare Openoffice: Vi kan stängas på grund av minskande stöd

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

Enterprise Software;? Openoffice är död. Leve Libreoffice, Open Onetime MS Office utmanare Openoffice:? Vi kan stängas på grund av minskande stöd, moln, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip