Sony lanserar nya mobila chefen

I en annan stor verkställande ombildning har kämpar japanska elektronikjätten Sony plockas Kunimasa “Kuni” Suzuki som ny VD för Sony Mobile Communications, ersätter Bert Nordberg som kommer att bli ordförande för Sony Mobile Communications styrelse.

Sony sade i ett pressmeddelande på onsdagen att den mobila verksamheten, inklusive smartphones, surfplattor och datorer, var en av företagets kärn elektronik affärsområden. Förutom att titta efter mobil kommer Suzuki övervaka planering och utformning av alla Sonys konsumentprodukter och tjänster, i syfte att “stärka horisontell integration och förbättra användarupplevelsen över Sonys hela produkt- och nättjänst lineup”, sa det.

Suzuki, som också är CEO och vice VD för Sony, blir dess mobila chefen komma maj. 16. Han kommer att vara baserad i Lund, Sverige och Tokyo, Japan, tillade uttalandet.

Kuni har en bred erfarenhet av produktplanering och förvaltning i informationsteknik och mobil verksamhet produkt, liksom erfarenhet av att odla verksamhet på tillväxtmarknader, “Kazuo Hirai, Sony VD, sade i ett uttalande.” Han är en stark ledare och rätt person att övervaka Sony Mobile Communications som vi etablera en ny affärsstruktur som “One Sony” syftar till att förstärka och accelerera vår övergripande företagsledning.

Suzukis nya roll kommer bara en månad efter att Sony betalat US $ 1,47 miljarder köpa Ericssons hälften av Sony Ericsson joint venture –which fick döptes Sony Mobile Communications – som det lider fortsatta förluster. Nordberg, den spännande mobila chefen, var tidigare från Ericsson.

Det är också den näst största C-nivå verkställande ombildning att Sony har genomgått. Det tidigare sagt i februari att Hirai, Sonys konsument huvud, blir VD och koncernchef, ersätter Howard Stringer.

För sent, har andra japanska elektronikföretag liknande sett förändringar ledarskap och affärsstrategi skift, när de försöker att klara av stora förluster. Panasonic namngav en ny president i februari, medan Sharp förra månaden sa att det utfärdas några 121.650.000 nya aktier till taiwanesiska tillverkaren Foxconn som kommer blir dess största aktieägare.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer